Trifunović bi mogao da pređe u NBA ligu!

1
3
Uroš Trifunović
Foto: Uroš Trifunović/Twitter

Još dok je boravio u mlađim kategorijama Uroš Trifunović je važio za velikog talenta. Predviđala mu se velika karijera, čak i NBA. A kako stvari stoje na pravom je putu i da je ostvari.

Naime, talentovani Trifunović je na meti nekadašnjeg šampiona NBA lige. Dalasa.

Jedan od skauta Maveriksa Alvidas Pazdrazis dolazio je nekoliko puta u prijestonicu Srbije kako bi se uživo uvjerio u potencijal 20-godišnjeg košarkaša.

Inače je Pazdrazis bivši reprezentativac Litvanije sa kojom je osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Barseloni i veoma je upućen u evropsku košarku.

Trifunović ima pravo da se ove sezone prijavi na NBA draft i sva je prilika da će to i iskoristiti. Možda bi baš Dalas mogao da mu bude naredna destinacija u karijeri.

Sigurno da se u Partizanu neće previše obradovati tome pošto trener Obradović vidi Trifunovića kao vrlo važnog igrača u budućnosti.

A i uklapa se u ideju kluba da jezgro čine domaći košarkaši. Prednost Trifunovića je i što osjeća klub, gdje je od 2018. godine i dolaska iz turske Karšijake.

Ipak, da se sam igrač pita sigurno je da bi odabrao opciju odlaska u NBA ligu i dijeljenja svlačionice sa Lukom Dončićem i Bobanom Marijanovićem.

Potencijal je svakako tu. Oličen je i u osvajanju zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za juniore 2018. godine.

Pored toga, on je ove sezone na prosjeku od 5,8 poena i 1,8 skokova u ABA ligi, kao i 3,5 poena u Evrokupu.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име