Bajern Trinkijeri
Twitter/Trinkijeri
Trener Bajerna Andrea Trinkijeri rekao je poslije pobjede nad Himkijem da je ponosan na način na koji je njegova ekipa preokrenula utakmicu.

„Tu je ogromni trud mojih igrača da dobiju utakmicu koju smo počeli jako loše, u odbrani nismo bili u stanju ništa da uradimo, čak ni faul da napravimo, a to je jasan signal da se ne igra odbrana. Sa trenerske tačke gledišta ne izgleda sjajno, ali ukus je nevjerovatan i svaka čast mom timu kako je uspio da se vrati u utakmicu. To je dio našeg identiteta, da nikada ne odustajemo, da igramo odbranu kada se meč lomi. Prethodno smo bili užasni u odbrani pik-en-rola – znam da Šveda nije lako braniti, dovoljno je krupan, može i da krene na prodor i da doda, ali taj aspekt igre moramo da popravimo“, kaže Trinkijeri i dodaje:

„Statistika nam govori neke stvari, ali ne sve. Bilo je tu mnogo sitnica, pola koraka lijevo ili desno. Imamo mnogo igrača koji nikada nisu igrali na ovom nivou i njihova energija i volja da se poboljšaju iznad su tih detalja. Ipak, da sam zadovoljan onim što sada imamo, bio bih loš trener, moj posao jeste da ih poguram ka tim detaljima, 0,3% ili 0,5%“. – rekao je Trinkijeri.

Bajern je sada treći na tabeli Evrolige sa skorom od osam pobjeda i četiri poraza.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име