Veličković
Novica Veličković / Twitter

Legendarni kapiten Partizana, Novica Veličković, naslijedio je nedavno preminulog Dudu Ivkovića i postao član borda fondacije “Dobro pamtim sve”.

Nakon uspješne košarkaške karijere, bivši reprezentativac Srbije postao je član fondacije pod okriljem crno-bijelih.

On će postati član borda i tako naslijediti legendarnog Dudu Ivkovića, koji nas je nažalost nedavno napustio. Veličković će tako postati kolega Ostoji Mijailoviću i Draganu Kićanoviću.

Povodom ove situacije oglasio se i predsjednik Partizana.

– Izuzetno mi je drago što je Novica sa nama i što je po završetku igračke karijere postao dio Fondacije. On je neko ko osjeća Partizan svim svojim srcem i ko će sigurno doprinijeti u njenom radu i razvoju, ali i biti spona između bivših i aktuelnih igrača. Nažalost, sudbina je tako odredila da smo u danu kada je praktično prva aktivnost Fondacije bila organizovana, a to je baš oproštajna utakmica Novice Veličkovića, izgubili legendarnog Dudu Ivkovića.

Znam koliko je vjerovao u ideju naše Fondacije i neizmjerno hvala njegovoj porodici i njemu što su uz tu ideju stali. Duda će u istoriji naše i svjetske košarke ostati upisan zlatnim slovima, a mi ćemo sigurno sačuvati i uspomenu to da je bio jedan od začetnika jedne sjajne i prije svega plemenite ideje o Fondaciji koja brine o bivšim igračima i članovima Partizana – izjavio je Mijailović.

Od osnivanja fondacije “Dobro pamtim sve”, KK Partizan zajedno sa svojim igračima odvaja svoja primanja u humanitarne svrhe. Tako će biti i sada slučaj, s obzirom na to da će prihod od utakmice crno-bijelih protiv Efesa biti doniran ovoj fondaciji, a retro dresovi sa ovog meča će se takođe naći na licitaciji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име