Vest
Twitter/Vest
Dejvid Vest, dvostruki NBA šampion sa Golden Stejt Voriorsima, kaže da je pri kraju karijere znao da je vrijeme da se povuče tokom jedne utakmice sa Los Anđeles Lejkersima.

“Jednostavno, čovjek osjeti razliku. Igrali smo u Filadelfiji, bilo je hladno i Stiv Ker mi kaže: ‘Ej, moraš da čuvaš Embida večeras’. Imam 37 godina i u fazonu sam: ‘Ooooooh, OK’. Kada si mlađi, ideš da opipaš protivnika, da uletiš malo u njega, ali sa 37 sam mislio: ‘Ne, ne’. Čak i tokom meča sam razmišljao da bi mogao potpuno da mi poremeti leđa ako uđem u duel na pogrešan način”, kaže 40-godišnji Vest.

prisetio se meča sa Lejkersima kada je znao da mora da ode u igračku penziju.

“Moja poslednja godina, igrali smo s Lejkersima po hladnom vremenu. Kada si visok preko dva metra, po hladnom vremenu muka je i zagrijati se. Nisam mogao da se zagrijem tokom cijelog dana – lagano šutiranje, masaža, tijelo nije htjelo da mi se opusti. Tokom meča dvaput sam pokušao da odigram leđima sa Džošom Hartom, samo bi stao iza mene i ne bih uspio. Bukvalno tokom utakmice sam rekao sebi: ‘Ej, ako ne možeš ovog momka da pomjeriš, moraš da ideš. Cio dan si se zagrijavao i nisi uspio da se zagriješ. Vrijeme je”.

Vest je u NBA proveo 15 sezona i prosječno je bilježio 13,6 poena, 6,4 skoka i 2,2 asistencije.

2 KOMENTARI

  1. Što se Vesta tiče, ko je igrao 2k ranih 2010ih tačno zna sve o Dejvidu Vestu. Pola čovjek pola skraćeni korner, a procenat šuta iz istog ne pada ispod 100%

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име