Milija Vojinović
Milija Vojinović / Twitter

Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović govorio je o finalnoj seriji ABA lige i greškama sudija.

O svemu je govorio Vojinović gostujući na TV Prva, te istakao da i ABA liga ima razloga za zadovoljstvo.

– Imamo mi u ABA ligi razloga za zadovoljstvo. Spomenuli ste trenere i igrače Zvezde i Budućnosti. Želim da im odam počast na fer pristupu. Lijepa je slika bila u dvorani Pionir kada sam dodijelio kapitenu Budućnosti trofej za drugo mjesto, kada je cijela hala aplaudirala. Čula se i pjesma koju volim ‘Crna Gora i Srbija, to je jedna familija’ – rekao je Vojinović.

Zbog suđenja u Podgorici, Zvezda je tražila ekspertizu, a to je prokomenarisao i Vojinović.

– 19 situacija je bilo u analizi, a napravljeno je nekoliko sudijskih grešaka u četvrtoj utakmici. Te utakmice su sudile najbolje sudije ABA lige. Četvorica od tih sudija su na F4 Evrolige u Kelnu. Nismo bili zadovoljni kako je suđenje bilo u četvrtoj utakmici. Zvezda je tražila ekspertize, sudijska komisija je odradila i utvrdila da je bilo grešaka pogotovu u četvroj četvrtini – rekao je Vojinović i dodao:

– Cijela finalna serija je bila neizvjesna. Najveća razlika je bila u petoj utakmici sedam razlike. Cijela finalna serija je bila do poslednjeg napada neizvjesna.

Glavno pitanje – da li je na sudije u Podgorici vršen pritisak?

– Ono što sam siguran je da su sudijske greške nisu posledica pritiska već da su posledica lošeg dana. U pripremi finalne serije odradili smo razgovore sa akterima, svi mogu da potvrde da su sudije imale bezbedjnost, komfor i da su to bili dobri uslovi za odigravanje utakmice.

Zašto nisu sankcionisani posle treće, a ne četvrte utakmice?

– 72 sata je potrebno da se uradi ekspertiza. To je obiman dokument. U četvrtoj utakmici sudije su griješile na obije strane.

U Podgorici, u dvije utakmice, Budućnost je imala 69 bacanja, Zvezda 31. U Beogradu je bilo manje-više izbalansirano.

– To je jedan statistički parametar, koji može da se uzme kao relevantan, ali način igre može da utiče na to. U četvrtoj utakmici nije samo taj statistički podatak doprinio kažnjavanju sudija. Ali pošto smo vidjeli neke greške, to se samo nadovezalo za taj statistički podatak. Oni će snositi sankcije naredne sezone (2 utakmice), ali nisu ni mogli sada da sude u Beogradu, pošto su u Kelnu na Fajnal-foru Evrolige u Kelnu.

3 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име