košarkaši Volden
foto: Euroleague

Kori Volden, koji je odlučio da zamijeni dres Partizana sa crveno-bijelim, time je privukao pažnju u Srbiji, a i šire.

Pred meč Makabija i Crvene zvezde, izraelske kolege su kontaktirale Voldena i odmah ga pitale za kontroverzan prelazak koji je mogao da izazove dosta bure.

– Definitivno sam razmišljao o tome. Znao sam da će biti izazovno i teško, kao i da će reakcija navijača biti jaka. Ali, bila je to odluka koju sam donio zbog karijere i lične situacije kod kuće.

Potom je priznao da nisu svi baš srećno prihvatili njegovu odluku.

– Bilo je negodovanja i ne baš najljepših poruka, ali imam “debelu” kožu, izdržao sam sve. Kada sam donio odluku, znao sam šta me čeka.

Međutim, navijači Crvene zvezde su mu olakšili period tranzicije iz crno-bijelog u crveno-bijeli dres.

– Učinilo je da mi period tranzicije bude mnogo lakši. Od prvog momenta kada sam došao svi u klubu pokazali su mi da me zaista žele tu i da me poštuju. To mi je zaista olakšalo prelazak. Naravno i navijači su me dočekali širom otvorenih ruku i hvala im zbog toga.

Potom se osvrnuo i na njegov prethodni transfer.

– Naravno da se sjećam napora navijača Hapoela da me zadrže. Prvo sam mislio da će to biti kratkotrajno i da nije toliko ozbiljno. Kada sam ušao u jedan restoran i nisu mi dozvoljavali da platim obrok, mislio sam da se ljudi šale. Ali ne, bili su ozbiljni. Nešto što definitivno ne viđaš svaki dan. Zahvalan sam za ljubav koju sam dobio od naroda u Izraelu.

Pored Partizana, Volden je tog ljeta imao i ponudu Makabija iz Tel Aviva.

– Te 2019. svi su mi pričali da treba da odem u Makabi, znam da je bilo i priča s mojim agentom, ali ne pretjerano ozbiljnih. Osjećao sam da će najbolji potez za mene biti da krenem od Evrokupa i igram za Partizan, a onda napravim tranziciju u Evroligu, kao što sam i uradio – zaključio je Volden.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име