VRABAC PRED MEČ SA CRNOM GOROM: Spremni smo za borbu do posljednjih atoma snage

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u posljednjem FIBA prozoru dočekaće reprezentaciju Crne Gore i Mađarske, a krilni košarkaš Adin Vrabac vjeruje da njegova reprezentacija može do plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine moraće da pobijede Crnu Goru u Tuzli sa više od 19 poena razlike, a zatim će morati da savladaju i Mađarsku u gostima.

Utakmica protiv naše reperzentacije na programu je 23. februara, dok je duel sa Mađarskom na programu tri dana kasnije.

Košarkaš belgijskog Monsa Adin Vrabac očekuje veliku borbu na meču protiv Crne Gore koja je odlučujuća za “komšije”.

“Svi momci su stigli na okupljanje sa osmjehom na licu, a pozitivna energija se osjeća na svakom koraku. Svi u timu dišemo kao jedan, spremni smo na borbu do posljednjih atoma snage. Dvorana u Tuzli će biti ispunjena do posljednjeg mjesta, a pozitivnu energiju sa tribina i pozitivnu energiju na parketu, treba da pretvorimo u sinergiju, koja će nas nositi do pobjede”, naglasio je Edin Vrabac, bivši igrač Partizana, pa nastavio:

“Ne smijemo da jurimo veliku prednost koju Crna Gora ima iz prvog meča, moramo da odigramo pametno, hrabro i čvrsto od prvog do posljednjeg minuta, jer je to jedini način da stignemo do pobjede, jer je to jedini način da dođemo do prilike da napravimo podvig i nadoknadimo minus od 19 poena iz prvog duela”.

U slučaju da Crna Gora pobijedi u Tuzli, sve je gotovo, naša reprezentacija će ići na Mundobasket.

Postavi odgovor