nikola vučević
Photo: Chicago Bulls FB

Često su pojedini igrači plaćali saigračima da im ustupe dres sa njihovim omiljenim brojem. Po dolasku u Čikago Nikola Vučević je imao sličnu ideju.

Neke od NBA zvijezda su navikle da nose dresove sa posebnim brojem, i ne ustručavaju se od plaćanja, kako bi nagradili saigrača koji će mu ustupiti taj dres.

Zato i ne čudi priča rukija Čikaga Patrika Vilijamsa koji je nosio dres sa brojem devet što je omiljeni broj crnogorskog centra.

Vilijams je imao čak i želju da se besplatno odrekne dresa i ustupi ga Vučeviću.

– Nikola mi je rekao da je za njega devetka bila posebna i da je nosio ovaj broj već neko vrijeme. Ja sam timu rekao: Nema problema, slobodno mu dajte. Ostali momci, neki veterani, pojasnili su mi da za takav gest mogu da dobijem novac ili poklon. U tom trenutku sam pomislio: Čovječe, pa zar ne mogu jednostavno da ga dam, kao vid dobrodošlice…

Ali naš košarkaš ga je ipak nagradio. I to poprilično.

– Kada sam se prvi put dopisivao sa Nikolom pitao sam ga da li to stvarno želi (da mi plati). Rekao je “da”. I odmah je ponudio sumu, priličnu sumu…

Američke kolege je odmah zainteresovalo o kojoj sumi se radi, ali Vilijams nije htio da otkriva.

– Neću da otkrivam. Ali kao što sam rekao, jednostavno želio sam da mu dam bez ikakve nadoknade. Njegov potez samo pokazuje kakva je osoba. Čak i kad sam mu ponovio da želim da mu dam besplatno, on je opet uzvratio: Ne, samo hoću da budem siguran da si zbrinut. To upravo pokazuje kakav je karakter – naglasio je Vilijams.

Mladi košarkaš Čikaga je potom ishvalio Vučevića zbog vještina koje je pokazao na parketu.

– Odličan je. Iskorači, šutne trojku, pokušava rivalu da razvuče odbranu, što ne samo meni, nego i ostalim saigračima otvara prostor za prodore. A onda, kad god nam zatreba koš, samo njemu bacimo loptu i pustimo ga da sve sam odradi. Nikola je definitivno sjajna osoba koja vam treba u timu.

I ne samo na terenu, Vučević je sjajan čovjek i van njega.

– Po onome što sam mogao da vidim u svlačionici zaista je dobar momak. Uklapa se u našu kulturu ovdje. Mnogo nam toga olakšava – zaključio je Vilijams.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име