Vujošević odgovorio Partizanu

0
5
Vujošević
Izvor: Twitter
Duško Vujošević ne odustaje od svoga novca.

On godinama unazad nije u Partizanu, ali s vremena na vrijeme se njegovo ime pojavi u kontekstu dugovanja bivšeg kluba.

“Po razlazu s Partizanom nismo sjeli da se nađe korektan finansijski način. Od tih 800.000 Partizan je sa nekim obračunima koje je pravio tadašnji finansijski referent Žarko Stijović, dugovao oko 660.000. Samo sam 140.000 naplatio u te tri godine.”, počeo je Vujošević

Njegov agent je razgovarao sa tadašnjim predsjednikom Nikolom Pekovićem. 

Napravljen je dogovor da se veliki dug podijeli u pet rata. Ti finansijski stručnjaci su izračunali da od otprilike 660.000 smanji još tačno 82.000 zbog kazni koje sam dobijao braneći klub.

“Nisam imao premiju ni za jedan od velikog broja trofeja koje smo osvojili, ni premiju za transfer igrača koji je klub pod mojim vođstvom proizvodio i od čijih transfera je dugo u dobroj mjeri živio, pa su to bila cjelokupna moja primanja od kojih je veliki dio zbog finansijske situacije u klubu u tom momentu nije bio isplaćen”, naveo je Vujošević.

Osvrnuo se još jednom i na titule koje je osvajao sa klubom a najmanje su plaćene. 

Oni su bez pritiska od tih pet rata od ostatka umanjenog za kazne, hoću još jednom da naglasim da su to najjeftinije plaćene titule koje je Partizan ikada osvojio, dali samo prvu. Platili su sa određenim zakašnjenjem, u vrijeme prvog Pekovićevog mandata, ali bez ikakvog pritiska”.

Dok druga, treća i četvrta su morale da se potražuju, posle dugog čekanja, preko BAT. Ono što ipak ne mogu da zamjerim previše sadašnjoj odluci BAT je to što sam svjestan da sam te pare već jedan dobar dio naplatio zahvaljujući njihovim odlukama“.

Kasnije je postigao dogovor sa sadašnjom upravom. 

Na sastanku sa predsjednikom Partizana Ostojom Mijailovićem napravljen je dogovor da se cifra ne isplaćuje odjednom. Dogovoreno je da cifra od 170.000 koja je narasla nešto i zbog kamata, bude podeljena na 11 rata, prva od 50.000, a preostale po 12.000 i da ritam rata bude u principu i kada se plaćaju igrači. Sve te dogovore smo potvrđivali papirologijom u koju je bio uključen i moj advokat. I sa određenim zakašnjenjima, u principu je krenula neka isplata”.

“Moram da kažem da sam ja njima napravio uslugu. Zašto sam napravio ustupak, ja Partizan volim. Imam isuviše bolesti i godina da ne bih naplaćivao rad koji nije u dovoljnoj mjeri valorizovan ni da je bio naplaćen u tom momentu kada je trebalo i kada je bilo predviđeno”.

Za kraj je Vujošević dodao da je novac ključan u cijeloj priči. 

Ja sam se za taj Partizan borio na terenu i van terena i ušao u rat s mnogim ljudima i mnogo većim igračima od njih. A da im sada prelazim preko toga, da oni obaveštavaju javnost da je greška ispravljena i da meni redovno isplaćuju obaveze. To je laž!”

“Uspjeli su da prevare ovog momenta FIBA. Ja to sigurno nisam zaslužio od njih, ne kažem od Partizana, jer to nije Partizan nego od ljudi koji su trenutno rukovodstvo kluba “, zaključio je Vujošević

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име