Za ABA ligu “nema zime” – I naredne tri sezone šampion igra Evroligu

14
173

Prvi čovjek Evrolige, Đorđi Bartomeu izjavio je za medije da će se takmičarska sezona završiti na terenu i da u ovom momentu ne razmišlja o tome ko će naredne sezone igrati najjaču evropsku ligu.

U Crvenoj zvezdi ističu da je prioritet zdravlje igrača i svih ostalih, ali i da se unaprijed raduju povratku na teren čim se za to steknu uslovi.

Direktor kluba sa malog Kalemegdana, Filip Šunturlić komentarisao je stavove Izvršnog direktora Evrolige:

“Ono što je Bartomeu rekao u video obraćanju je jedna odmjerena i umjerena izjava rukovodioca koji je saopštio ono što je razmatrano i komunicirano sa klubovima u proteklom periodu. Sve što se dogovaralo između klubova, Evrolige, Unije igrača i Borda trenera, on je dao na uvid javnosti. Ono što se izdvaja iz svega toga, nije koristio “velike riječi” i nije ništa stavljeno u prvi plan izuzev zdravlja svih aktera jedne utakmice. Kada to sve bude definisano, odnosno riješeno, tada bi moglo da se nastavi takmičenje. Postoji više scenarija u opticaju, šta će biti od svega toga, zavisi od situacije kada će i na koji način da se završi pandemija koronavirusa, i kako će svaka država reagovati kada se život bude vratio” – izjavio je Šunturlić za novu rs.

Što se tiče ABA lige Bartomeu je rekao da nema razloga za brigom zbog mjesta u najjačem evropskom takmičenju, a Zvezdin direktor povodom ovoga otkriva jednu novost:

“U julu 2019. prisustvovao sam sastanku Borda Evrolige, pored mene je bio i predsjedavajući ABA lige, direktor Cibone Domagoj Čavlović. Tada je bilo rečeno da se ukida zagarantovano mjesto i da će ABA liga svake u naredne tri sezone dobijati vajld kartu. I da u suštini šampion ABA ima prioritet za dobijanje ukoliko ispunjava sve kriterijume Evrolige. Bartomeu je napomenuo da se u ovom trenutku ne razmišlja o tome ko će iz nacionalnih šampionata da igra Evroligu, jer je fokus na tekućim stvarima i nastavku sezone, organizacije, te pomoći klubovima što se tiče logistike i finansijskog dijela, uz razmjene iskustava.”

Šunturlić je još dodao:
“Ko će ili neće biti učesnik naredne sezone, mislim da je to u ovim trenucima prerano, neprimjereno i nepotrebno da bilo koji rukovodilac licitira time. Daleko preče, na prvom mjestu, je zdavlje svih. ABA liga, odnosno Balkan, zaslužuje predstavnika u Evroligi, kao što je rečeno, i tako će i biti, a zaslužuje da ima zagarantovana mjesta u Evrokupu kako je i predviđeno prema propozicijama organizacije iz Barselone.”

14 KOMENTARA

  1. Aba liga je jedna od boljih u Evropi,ulaze se mnogo i treba uvijek da ima mjesta u Evroligi cak mozda 2 mjesta jer mnogo losije lige imaju po 3 ucesnika naravno zbog para a Bartomeu pravi zatvorenu Evroligu,skuplja samo bogate klubove..

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име