Žakelj
Aba liga/Žakelj
Ekipa Andreja Žakelja, SC Derby, dočekuje Krku u derbiju donjeg dijela tabele ABA lige, a sa pobjedom “Studenti” bi skoro pa obezbijedili opstanak.

SC Derby je slavio protiv Zadra kod kuće prije dva kola da bi na gostovanju u Zagrebu protiv Cibone odigrali odličnih 35 minuta, što ipak nije bilo dovoljno za novu pobjedu.

U petak od 20 časova Žakeljeva ekipa dočekuje Krku koja ima svega tri pobjede ove sezone. Izabranici Andreja Žakelja su zabilježili šest pobjeda i sa novom pobjedom bi praktično obezbijedili opstanak u ABA ligi.

“Meč je bitan i za nas i za Krku. Odmorili smo poslije Cibone i normalno se spremali ove nedjelje. Imamo nekih problema sa povredama i bolestima, ali to nije alibi. Igramo kući i moramo da imamo bolju koncentraciju u odnosu na prošlu utakmicu. Pitanje energije se ne postavlja, i ako budemo na nivou na koji ja želim, i ako pripazimo na neke njihove pojedince koji su baš izvanredni ove sezone, mislim da moramo da očekujemo pobjedu. Sve ćemo napraviti da “Morača” ostane neosvojiva protiv ekipa protiv kojih nam treba pobjeda”, rekao je Žakelj.

Mladi centar SC Derbija, Tomislav Ivišić, prisjetio se utakmice iz prvog dijela šampionata u kojem je Krka ubjedljivo slavila.

“Očekujem da, prije svega, ispravimo nedostatke iz prošle utakmice sa njima. Ovo je jako bitna utakmica za njih i nas. Pobijedili su nas u Novom Mestu, gdje smo imali dosta grešaka, i proteklu sedmicu smo radili da sve to ispravimo. Krka je ekipa koja se, prije svega, oslanja na šut za tri poena, tako da njihove šutere moramo da zatvorimo i spriječiti da imaju otvorene šuteve kao u prošloj utakmici. Moramo i da iskontrolišemo njihov skok u napadu, koji nas je “ubio” u prošloj utakmici, i imali smo dosta problema sa tim. Oni su zasluženo pobijedili na svom terenu, tako da ovoga puta moramo sve te greška da ispravimo da bismo promijenili rezultat u Podgorici.”

4 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име