Žalgiris savladao Himki sa 8 igrača

Himkijev roster je desetkovan zbor raznih povreda i korovan virusa, i uprkos velikim naporima, Žalgiris je iskoristio priliku da ugrabi drugu uzastopnu pobjedu na početku Evrolige.

U neobičnom okršaju između Himkiija i Žalgirisa iz Kaunasa, gosti su zabelježili pobjedu 84-70 u sklopu druge runde Evrolige. Marius Grigonis postigao je 21 poen (5-8 trojki) za goste, a slijedio ga je Arturas Milaknis sa 14 poena (4-6 trojke).

Obojica su pogodili po trojku pred kraj meča i nisu dozvolili Himkiju da se vrati u život. Najdžel Hejs pomogao je sa 15 i Avgustin Rubit sa 12 poena.

Na drugoj strani, Jonas Jerebko i Devin Buker nosili su Himki koliko su mogli, provodeći na parketu više od 36 minuta. Jerebko je upisao 23 poena i 12 skokova, dok je Buker postigao 14.

Zbog pozitivnog testa na koronavirus, Žalgiris nije mogao da računa na Lovrenja za ovu utakmicu, međutim, situacija je za Himki u poslednje vrijeme bila daleko gora.

Ruski tim nije mogao da računa na Grega Monroa, Janis Timu, Evgenija Voronova, Baraškova i Majkija koji su bili pozitivni, dok je Erik Mekolum još uvijek u izolaciji nakon dolaska u zemlju. Pored toga, Aleksej Šved, Stefan Jović i Dairis Bertans su van stroja zbog povreda.

Postavi odgovor