Zdovc
Twitter/Zdovc
Jurij Zdovc, novi šef stručnog štaba Žalgirisa, preuzeo je kormilo litvanske ekipe nakon što je tim otpustio Šilera nakon drugog poraza u Evroligi.

Ekipu Žalgirisa očekuje gostovanje u beogradskoj Areni protiv Crvene zvezde u srijedu, 13. oktobra.

“Žalgiris je bio zainteresovan za mene – o čemu onda više da razmišljam. To je Evroliga. Nekada sam imao 2-3 ponude evroligaških klubova, ali morao sam da ih odbijem jer sam u to vrijeme bio zaposlen u drugom klubu. Nije lako. Na kraju dana, rad u Žalgirisu je odlična prilika”, rekao je Zdovc za klupski sajt.

Kaže da nije lako preuzeti klub u ovako kratkom periodu.

“Kako god bilo, to nije zbog čitavog pregovaračkog procesa, već zbog svih novih informacija koje je treba da apsorbujem. Svi su počeli da me zovu, razgovarao sam sa agentima, gledao snimke utakmica… Normalno je da sam u ovakvoj situaciji. Naravno, nije lako zbog svega toga. Razumljivo je da bez obzira na to koliko novca Žalgiris ima i koji su nam igrači u timu, potrebno je da se pobjeđuje. Tako je i ja to znam. Srećan sam i počastvovan što sam ovdje.”

Ovo za Zdovca nije prvi put da je preuzeo tim u sred sezone jer je imao takvo iskustvo 2015. godine.

“Nije lako uskočiti samo u ovoj fazi sezone. Dolazim bez svojih pomoćnika koji znaju moju košarkašku filozofiju. U redu, poznajem neke igrače, ali nemamo mnogo vremena za trening. Dan prije mog dolaska ekipa je igrala u Prvenstvu Litvanije, a dan poslije idemo na duel Evrolige. Nemamo vremena. U svakom slučaju, vidim mnogo pozitivnih stvari. Želim da osjetim situaciju, atmosferu, kakvi su igrači, moji pomoćnici. Samo zajedno možemo da učinimo nešto dobro.” – rekao je Zdovc.

Želi da njegove ekipe igraju timsku košarku sa jakom odbranom i da ih svako prepoznaje po agresivnosti.

“Moramo da igramo brzo, ali i organizovano. Bilo kako bilo, moramo da učinimo sve kako bi lopta stigla do slobodnog igrača. Kao što sam rekao, sve je vrlo jednostavno. Moramo da budemo agresivni, da pronađemo slobodnnog igrača, sa manje dodatnih driblinga. Vidim mnogo driblinga. U timskoj odbrani moraju igrači da pomažu jedni drugima. Nema odustajanja. Ponekad im kažem ‘Ne odmarajte se u odbrani, već u napadu’. Radite dobro u odbrani i možda ćete u napadu dobiti priliku da malo predahnete” – zaključuje Zdovc.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име