Ledej otkrio šta zapisuje i šta čita pred svaki meč!

Ledej ima čudan ritual pred svaku utakmicu.

Zek Ledej se u timu Partizana izdvaja po odličnoj igri, dominaciji koju ima na parketu, ali privlači pažnju i to tome što često imamo priliku da ga vidimo sa sveskom u ruci i to pred svaki meč.

U jednom razgovoru je otkrio šta zapravo čita i zapisuje u njoj.

– Zapisujem stvari koje naučim. O drugim timovima, o trenerovim riječima. Ovo mi je peta sezona kako igram i bio sam u nekim zaista zanimljivim timovima, sve što sam naučio sam pokušao da zapišem da imam takve stvari sačuvane. Uglavnom su to košarkaški detalji i neki savjeti od trenera, šta da popravimo, na šta da pazimo.

Vodim bilježnice dugo, tačnije kada sam bio na koledžu sam krenuo sa tom praksom. Postalo mi je jasno da kao košarkaš imam priliku da putujem i da posjećujem mjesta gdje ne idu baš svi i to mi je dalo motivaciju i inspiraciju da krenem da zapisujem sve što mi je zanimljivo. Jednog dana, kada budem imao 50 godina možda ću željeti da vidim kako sam razmišljao kada sam imao 27 i da se prisjetim šta mi se sve dešavalo. Ne želim da zaboravim dragocjena iskustva. Imam puno ispisanih bilježnica koje sam ispunio, nekada ih prelistam ako procjenim da mogu nešto korisno da izvučem iz njih, izjavio je Ledej.

2 Komentara

    Vjerujem da zbog tog rituala i ima bolju igru. Nekima je smijesno, nekima ne, ali je u stvari jako pametan potez.

    Odgovori

    Bila bi fora da sve to sto je zapisivao jednog dana i objavi.. sigurno bi probudilo interesovanje kod mnogih a za nekog ko zeli da ide njegovim stopama sigurno bi bi bilo i korisno

    Odgovori

Postavi odgovor