NBA jokić zubac
Twitter: Jokić

Hrvatski košarkaš Ivica Zubac, član Klipersa imao je samo riječi hvale za Nikolu Jokića. Kako tvrdi Hrvat, Srbina ne može niko da čuva u najboljoj ligi na svijetu.

Naime on je govorio kako sve pripreme i sav skauting padaju u vodu kada se nađete na terenu sa srpskim košarkašem.

Naglasio je da je pitanje oružja kojim će vas “ubiti”, da li je to šut sa jedne noge preko odbrane ili je to njegov pregled igre, u svakom slučaju ne postoji način da se zaustavi Jokić.

– Možete gledati njegove poteze iz prethodnih utakmica. U koju stranu voli da ide, koje poteze voli. Ali kad dođe utakmica to se dogodi dok pucneš prstima. Nemaš puno vremena za razmišljanje. On je sigurno jedan od najtežih za čuvanje. Sve vrijeme misliš da igraš dobru odbranu, a on onda zabije pretežak šut preko tebe. Mislim da niko u NBA ne može da ga čuva – izjavio je Zubac.

Nastavio je igrač Klipersa o Jokiću.

– Kada ga udvojiš, on vidi sve na terenu. Ima 10 asistencija u prosjeku. Bolje je pustiti ga da postigne 40 poena nego da podijeli 15, 20 asistencija. Moraš da izabereš šta će te ubiti – dodao je Zubac.

Podsjetimo njih dvojica se poznaju od ranije, čak su bili i saigrači u Megi, pa se igrač Klipersa okrenuo na susrete van terena.

– Više sam u kontaku sa Hrvatima. Izađemo na večeru ili idemo u kućne posjete kada igramo jedni protiv drugih. Sa Jokićem sam isto dosta. Imamo istog agenta i obojica smo igrali u Megi. Lako ga je zgotiviti. Zabavljač je, uvijek ima neke fore – rekao je hrvatski centar.

3 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име