Alistar Overim
Izvor: Twitter- Alister Overeem
Kada na kraju UFC nedelje saberemo utiske i posložimo kockice, najbolji je bio Holandski borac Alistar Overim.

Overimova borba protiv Brazilca Augusta Sakaija bila je glavna borba večeri između 5. i 6. septembra. Brazilac se držao na nogama tokom cijelog meča i nije strecao od krupnog Overima. Sudije su odlučile da je u prvoj i drugoj rundi Sakai bio bolji, ali tu je došao kraj njegovoj slavi.

Overim je u trećoj rundi ušao veoma spremno i razjareno, pa je na kraju i odnio pobjedu iz te runde. Nakon treće runde, uslijedila je i četvrta runda u kojoj je Alistar bio ubitačan! Sudije su i četvrtu rundu dodijelile Holanđaninu. A peta, samim time i odlučujuća runda donijela je pobjednika te večeri u Las Vegasu. Augusto je već bio na izmaku snage i imao je manjak energije, a njegov protivnik je iskoristio sve to i odmah na početku runde zadao seriju razornih udaraca. Sudija je nedugo poslije toga proglasio tehnički nokaut.

Podsjetimo se da je Alistar ušao u 4. deceniju života dok je Brazilac 11 godina mlađi od njega. Holanđanin je u svojoj karijeri imao 66 mečeva, 47 pobjeda (25 nokauta) i 18 poraza.

“Bio je težak protivnik ali sam uspio, sa 40 godina! Nemojte samo previše spominjati to. Šta dalje? Ne znam, prvo ću se odmoriti. Volim se boriti, radim ovo 23 godine i uživam” rekao je Overim nakon meča.

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име