Četvrtak, 23 Marta, 2023
OstaloBiografije

Biografije

Derik Rouz #1 – Ruža sa ožiljcima

Odavno je na snazi vrijeme kada u svim sportovima igrači neodoljivo podsjećaju jedni na druge. Dominacija tjelesnog uz vidan deficit imaginacije, pri čemu je varijacija na temu minimalna. S vremena na vrijeme iskoči jedan kakav se više ne rađa (ili ne stvara), onaj kojeg pamte pokoljenja. Jedan od takvih, ruža specifičnog mirisa, iz reda onih koje je sportska sudbina natjerala da brzinom svjetlosti pretrče put od raja do pakla. Još postoji kakva-takva nada da je najmlađi MVP po napuštanju raja čekirao povratnu kartu. Jer Derik Rouz, na jeziku košarke, ipak znači nepredvidivo.

Denis Rodman #10 – psihološki profil

Košarka je u Americi više od sporta. Put ka savršenstvu, mit, kult. Epidemija koja ne prolazi. Bilo bi nestvarno dobro kada bi se, negdje, u nekoj dobro skrivanoj biblioteci nalazile detaljne životne priče svih košarkaša koji su plesali pod NBA nebom i koji su mamili uzdahe, a snove od blata obuvali cipelama od zlata. U takvoj biblioteci, jedna fascikla bi bila ''šarene'' boje, a na njoj bi pisalo: Denis Rodman.

Lider će promijeniti sve

A onda, 8. oktobra 2015., dunuo je čudan vjetar. Pravo sa Vestfalena, u Liverpul je donio teško opisivu sinergiju stručnosti, šmeka, harizme .

Olga Danilović – biografija

Olga Danilović je rođena 23. januara 2001. godine u porodici proslavljenog srpskog košarkaša Predraga Danilovića i novinarke Radio Televizije Srbije, Svetlane Danilović.

Janko Tipsarević – biografija

Janko Tipsarević je u novembru 2019. godine završio prebogatu tenisku karijeru.

Damir Džumhur – biografija

Damir Džumhur je bosanskohercegovački teniser. Rođen je 20. maja 1992. godine u Sarajevu, a od 2016. godine živi u Beogradu.

Danilo Petrović – biografija

Danilo Petrović je srpski teniser rođen u Beogradu 24. januara 1992 godine koji je svoj najbolji plasman u singlu zabilježio 19. oktobra 2020. kada je bio 137. na ATP listi.

Ivan Erslan – biografija

Ivan Erslan je hrvatski MMA borac rođen 15. novembra 1991. godine u Obrovcu u Hrvatskoj. Član je ATT Zagreb tima i jedne od najboljh evropskih promocija, poljskog KSW-a.

Ante Rebić: iz Ajntrahta u Milan za 5 miliona!

Ante Rebić je hrvatski fudbaler i reprezentativac rođen u Splitu 21. septembra 1993. godine a trenutno je član italijanskog AC Milana, igra na poziciji lijevog krila.

Nenad Zimonić – Biografija

Nenad Zimonić rođen je 4 jun 1976 u Beogradu. On je najuspješniji Srpski dubl igrač kako u muškom tako i u kombinovanom dublu. U singlu njegov najveći plasman je 176. mjesto još iz 29. marta 1999. godine.

NAJNOVIJE