Dejan Lazović, crnogorski vaterpolista, rođen 8. oktobra u Budvi. Trenutno igra za francuski Marsej.

Tokom svojih srednjoškolskih dana, trudio se da postane golman kakav danas jeste. Nikada mu nije bilo teško da trenira, ponekad i po tri puta dnevno, da uloži sav svoj trud zarad ovakvih rezultata. Naš golman ostao je istrajan, pozitivan i jedna od najautentičnijih ličnosti u našoj vaterpolo selekciji.

Vaterpolom je počeo profesionalno da se bavi 2001. godine na bazenu “Dragan Trifunović” u Budvi.

“Nema tajne formule, samo jedan veliki rad na svakom treningu i utakmici. Tako se stasa u dobrog i iskusnog igrača. Kada su u pitanju golmani, oni postaju pravi čak i sa 30. godina. Ja tajnu formulu nemam, uvijek sam se trudio puno i radio najviše što sam mogao.”
Dejan Lazović
Instagram: Dejan Lazović

2014, Lazović napušta matičnu Budvu i odlazi za Hrvatsku, tamošnje Primorje. Tada je Primorje bio prva snaga hrvatskog vaterpola i igrala Ligu šampiona.

Nakon odigrane sezone, Lazović napušta Primorje. Želio je da ostane na nivou na kojem je tada bila naša vaterpolo reprezentacija.

2015, Dejan potpisuje za italijansku Veronu. Lazović te sezone nije imao pravo nastupa u Eurokupu za Italijane, jer je već branio za crnogorsku ekipu, zato je u domaćem i kup takmičenju bio na golu.

U Veroni se potpuno afirmisao, a u januaru na EP u Budimpešti jedan od ključnih igrača u osvajanju bronzane medalje za Crnu Goru. Na EP u Budimpešti upisao je 50 odbrana.

Nakon 4 godine provedene u Italiju, 2019. Lazović se iz Sport Menadžmenta vraća u Budvu. To je bio jedan od top transfera VK Budve — povratak Lazovića, prvog golmana reprezentacije Crne Gore.

“Iskreno, ljudi koji su došli na razgovor sa mnom imali su plan kako žele da rade. To mi se svidjelo i pristao sam da pokušamo nešto zajedno da napravimo”, istakao je Lazović tada.
Dejan Lazović
Instagram: Dejan Lazović

Nakon odigrane sezone u Budvi, Lazović potpisuje dvogodišnji ugovor za Marsej.

Ozbiljan klub sa dugom istorijom i velikim ambicijama za predstojeći period, vrhunska ekipa i Liga šampiona – sve ovo privuklo je Lazovića.

Naš reprezentativac će probati da se u francuskom timu približi ili osvoji trofej Lige šampiona.

Ekipa je ozbiljna. Ne znam koliki će biti dometi, a trebaće malo vremena da sve legne. Mislim da su u Marseju vrhunski profesionalci. Stigao je Prlainović, koji je sve osvojio. Sa njegovim angažovanjem svoriće se velika razlika, jer takav igrač timu puno znači. Zadovoljan sam što idem u Marsej, a nadam se da ću adekvatno zamijeniti bivšeg saigrača iz reprezentacije, sada trenera Šćepanovića” – istako je Lazović.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име