Đurđina Jauković
Đurđina Jauković
Đurđina Jauković je crnogorska rukometašica koja je 1997. godine rođena u Nikšiću.

U rodnom gradu je s uspjehom završila osnovnu školu „Ratko Žarić“, a potom i gimnaziju „Stojan Cerović“. Rukometašica je svoju karijeru započela još kada je imala deset godina, a prvi tim joj je bio ŽRK Nikšić. 

Jaukovićka je nakon ŽRK Nikšić prešla takođe u lokalni klub Sutjesku. A nakon Sutjeske sa nepunih 17 godina, Đurđina je postala članica podgoričke Budućnosti. Tu je provela dvije godine, a nakon toga je zaigrala za prvi tim ŽRK Budućnost.

Đurđina

Đurđina je istakla jednom prilikom da ju je kao malu više zanimao sport od lutkica i barbika. A svoju želju za rukometom izrazila je još kao dijete prilikom gledanja utakmice.

Kakav je potencijal potvrdila je na juniorskom prvenstvu Evrope u Valensiji 2015, na kojem je proglašena za najbolju igračicu šampionata, a kao prvi strijelac takmičenja, praktično je sama nosila Crnu Goru do sedmog mjesta.

Nikšićanka je bila i najbolja igračica 4. kola Lige šampiona 2017. godine i prema izboru Handball Planet-a, uvrštena u idealni tim svijeta mladih rukometašica 2015-16. Za sve to je zaslužno izgaranje na terenu, velika upornost i talenat.

Jaukovićka je u sezoni 2016/17 postigla 43 gola, dok je u sezoni 2017/18 postigla čak 63 gola. Sledeće sezone Jaukovićka je bila takođe produktivna i postigla je 62 gola. U sezoni 2019/2020 Đurđina je postigla 49 golova.

Došlo je vrijeme da Đurđina napusti ŽRK Budućnost, a sledeća lokacija je Brest! Jaukovićka je potpisala dvogodišnji ugovor sa Brestom uz mogućnost produžetka na još godinu. Za nju je bio zainteresovan i Bukurešt.

Đurđina

“Izuzetno sam uzbuđena zbog ovog novog početka i već se radujem što ću se pridružiti novom timu sljedeće sezone. Veoma sam zahvalna treneru, saigračicama i klubu Budućnosti u cjelini. Ovo je ekipa u kojoj sam se razvijala kao igračica, toliko mi je puno dala na profesionalnom i ličnom planu, ali osjećala sam da je vrijeme za nove izazove u novom timu. Nadam se da će to biti zanimljivo iskustvo, lijep izazov za mene. U svakom slučaju, daću sve od sebe da se integrišem u ovaj tim i postignem odlične nastupe” – kazala je Jauković za službeni sajt Bresta.

14 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име