Ema Ramusović
Izvor: Facebook - Ema Ramusović
Ema Ramusović je crnogorska rukometašica koja nam dolazi iz Berana. Ramusovićka je rođena 28. novembra 1996. godine na sjeveru Crne Gore.

Ema se rukometu okrenula još kao dijete. Voljela je da se bavi sportom, a na nagovor majke oprobala se i u rukometu. Dopala joj se borbenost u ovom sportu pa je odlučila da nastavi sa istim.

Početne korake napravila je u lokalnom klubu ŽRK “Obuća Minja”, a sa 14 godina zaigrala je za podgoričku Budućnost. Ramusovićka se brzo uklopila u plavi tim, a tu je stekla mnoga prijateljstva.

Ema Ramusović

Ema Ramusović je tada bila nova u podgoričkom klubu, a nakon proteklolg vremena navijači su glasno skandirali njeno ime i odali joj zahvalnicu na tome što je uradila za klub.

Ema Ramusović u dosadašnjoj karijeri ostvarila je brojne uspjehe. Među njima posebno se izdvaja zlatna medalja sa Mediteranskog prvenstva za kadetkinje osvojena 2014. u Budvi i trofej Lige šampiona iz 2015. godine.

Ema Ramusović

U dresu ŽRK Budućnost Ema je ostvarila veliki uspjeh i veoma je ponosna na isti. Ramusovićka je sa ovom ekipom osvojila:

5 Nacionalnih kupova

5 Nacionalnih prvenstava

1 Ligu Šampiona

3 Regionalne rukometne lige

Najbolja sezona mladoj rukometašici je bila 2016/17. Ema je tada postigla čak 26 golova. Dok je u sezoni 20917/18 postigla 10 pogodaka, a u sezoni 2018/19 mrežu je tresla 14 puta.

Debitovala je za reprezentaciju 2014. na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj i Mađarskoj, ostavila iza sebe dosta velikih takmičenja… I ima sve važniju ulogu u reprezentaciji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име