Iiiiivaaaaaan Strugar! (biografija)

25
539
Ivan Strugar, rođeni Podgoričanin, od malih nogu opredijelio je svoju profesiju i sa kik boksom se uputio ka vrhu.

It's the eye of the tiger, it's the thrill of the fight, Risin’ up to the challenge of our rival and the last known survivor stalks his prey in the night and he's watchin’ us all with the eye of the tiger” – pjevali smo i kliktali pred svaki Strugarov meč.

Fakat je da i dan danas ova pjesma budi isti osjećaj i adrenalin.

Rođen je 18. decembra 1974. godine u Podgorici i zasigurno je bio preteča sporta koji je poslije 10 godina postao jedan od popularnijih sportova u regionu.

U amaterskoj karijeri, Ivan Strugar je imao 104 meča. Ostvario je 96 pobjeda. Osvojio je dvije zlatne i jednu srebrnu medalju na Svjetskim šampionatima, četiri puta je bio šampion Evrope.

„Sa ove distance, kao učesnik svjetskih i evropskih takmičenja kao predsjednik Saveza, a ranije kao selektor reprezentacije, gledajući kako se naši borci muče da dođu do neke od medalja i kada mi osvajanje bronzane medalje smatramo za uspjeh, onda rezulatati koje sam ja ostvarivao djeluju nestvarno” rekao je Ivan Strugar, sadašnji predsjednik Kik bok Saveza Crne Gore.

U bobri sa rivalima ostvario je skor od 62 pobjede i 6 poraza – FENOMENALAN. Mnogo rada, truda i odricanja bilo je potrebno za ovakav uspjeh i rezultate.

Osvojio je Ivan Strugar osam titula prvaka svijeta u pet različitih težinskih kategorija.
Strugar
Instagram/ Ivan Strugar

“Imao sam tjelesnu konstrukciju koja je uslovljavala promjene kategorija, tako da sam u toku svoje karijere bio primoran da mijenjam kategoriju jer sam uoči pojedinih mečeva morao da smanjujem kilažu da bih mogao da se borim. Uspio sam da osvojim tilulu prvaka svijeta u pet težinskih kategorija. Mijenjanje kategorija je teško i opasno u kik boksu, ali sam uspio da se prilagodim.

2014. se povlači iz ringa, poslije meča u martu kao posledica životnih i porodičnih situacija.

Od WAKO federacije dobio je priznanje za razvoj i unapređenje kik boksa širom planete.

Ivan može da bude ponosan na činjenicu da je zasigurno jedan od najboljih sportista EXYU.

Borba koju su sigurni najviše upamtili građani Crne Gore, Balkana i Tuzle bila je borba sa Zildžićem 2009.

Puno neizvjesnosti, strepnje i nesuglasica pratilo je oko 2 miliona očiju i iščekivali Ivanovu pobjedu – udarac desnom nogom i kraj.

25 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име