Katarina Bulatović je jedna od najboljih rukometašica svijeta i nekadašnja reprezentativka Crne Gore. Bulatović koja danas slavi 36. rođendan, u julu ove godine odlučila je da završi karijeru.

Katarina je rođena 15. novembra 1984. godine u Kragujevcu, a svoju uspješnu karijeru završila je u Đeru.

Karijeru je započela sa svega 11 godina u rodnom Kragujevcu, gdje je nastupala za RK Kragujevac. Tu je prošla sve mlađe selekcije, postala kadetski i juniorski reprezentativac i pokazala raskošan talenat. U 16. godini potpisuje prvi profesionalni ugovor.

Bulatović
FOTO: ŽRK Budućnost

U sezoni 2002/03, dobija poziv iz Aranđelovca i tada jakog Knjaz Miloša, gdje kao pozajmljen igrač nastupa u kvalifikacijama za EHF Ligu šampiona. Nakon toga, 2003. godine seli za Beograd i postaje član ekipe RK Humel Lasta, sa kojom igra u Kupu EHF.

Na poziv selektora Zorana Ivića postaje seniorski reprezentativac i debituje za reprezentaciju Srbije i Crne Gore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2003. protiv Slovačke.

Bulatović će skrenuti pažnju na sebe 2006. godine kada prelazi u najjaču ligu na svijetu u dansku ekipu Slagels. U Slagelsu, ostaje dvije sezone, nakon kojih prelazi u Budućnost, sa kojim uspijeva da osvoji EHF Ligu šampiona u sezoni 2011/12.

Nakon Budućnosti, igrala je sezonu u rumunskoj ekipi Olčim Valčea, zatim prelazi u redove aktuelanog prvaka Evrope RK Đer, gdje je bila nosilac igre. Od sezone 2014/15 ponovo je u redovima Budućnosti.

Bulatović
FOTO: Instagram

Bulatović 2019. godine potpisuje jednogodišnji ugovor sa mađarskim Đerom. Ne tako davno, ona je i produžila ugovor na dva mjeseca sa Đerom kako bi imala priliku da osvoji petu Ligu šampiona, ali nakon otkazivanja završnog turnira elitnog takmičenja zbog koronavirusa odlučila je da završi uspješnu karijeru.

Katarina je odlučila 2008. godine da napusti reprezentaciju Srbije i karijeru nastavi u dresu reprezentacije Crne Gore.

Bulatović
FOTO: RSCG

Osvojila je četiri trofeja Lige šampiona, dva sa ekipom Budućnosti 2012. i 2015. godine, kao i po jedan sa Slagelseom 2007. i Đerom 2014. godine.

Takođe, osvojila je srebro na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i zlato na Evropskom prvenstvu u Srbiji 2012. godine. Na ovim takmičenjima Katarina je blistala i bila najbolji strijelac.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име