Marko Vešović je crnogorski fudbaler koji trenutno igra za Legiju iz Varšave.

Vešović je rođen 28. avgusta 1991. godine, a karijeru je započeo igrajući za omladinski tim lokalnog kluba Mladost Lučani. U seniorskom debiju nastupio je sa Budućnošću u sezoni 2008-2009.

Marko Vešović je od 2010. do 2014. godine igrao za Crvenu Zvezdu, a nakon kratke epizode u Torinu uslijedio je dolazak u hrvatsku Rijeku gdje ostaje tri godine.

Rijeka u 2017. godini osvaja Hrvatsku prvu fudbalsku ligu. Bila je to prva sezona u kojoj zagrebački Dinamo nije završio prvi od 2005. godine.

Nakon Rijeke, Vešović prelazi da igra za Legiju iz Varšave. Svoj prvi gol za Legiju postigao je u martu 2018. godine, u pobjedi nad Lechom iz Poznanja od 2: 1.

Vešović, koji važi za jednog od najboljih igrača poljskog kluba, u junu ove godine doživio je povredu na utakmici Legija – Slask, zbog koje će reprezentativac Crne Gore morati na osmomjesečnu pauzu.

Marko Vešović

Za reprezentaciju Crne Gore prošao sve mlađe kategorije. Za A tim debitovo je 10. maja 2013.

Marko Vešović je 2017. godine “stao na ludi kamen” i oženio se svojom dugogodišnjom djevojkom Tamarom Bulatović. Vešović je za kuma zvao Makedonca Stefana Ristovskog koji je sa njim igrao u hrvatskoj Rijeci.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име