Miloš Božović
Miloš Božović
Miloš Božović je crnogorski rukometaš koji je rođen 10. decembra 1994. godine u Budvi.

Veoma mlad je ostvario uspjeh kako u klupskim tako i u reprezentativnim vodama. Svoju karijeru je započeo u lokalnom klubu Budvanska Rivijera. Ovaj klub postoji još od 2006. godine, a Miloš Božović mu se pridružio dok je još uvijek bio klinac.

Ovaj lijevi bek je brzo napustio svoj rodni grad kao i matični klub. Uputio se ka Španiji, a zajedno sa njim krenuo je i Stefan Čavor. U Španiji je prvenstveno zaigrao za Siudad Real koji je napustio nakon izvjesnog vremena i prešao u redove Valjadolida.

Nakon ova dva velika evropska kluba, Božović je 2014. godine odlučio da se zaputi ka Sloveniji. U Sloveniji je zaigrao za Gorenje iz Velenja. Za slovenski tim je igrao sve do 2016. godine. Budvanin se odlučno pokazao u ovim timovima.

Mladić je ponovo odlučio da promijeni sredinu kao i tim. Ovoga puta nije otišao daleko već je samo prešao granicu i stigao u Mađarsku. Miloš je bio drugi strijelac ekipe u mađarskom šampionatu (41 gol na 10 utakmica). Božoviću se svidjela atmosfera u Tatabanji pa je tu proveo pune 3 sezone. Ali na kraju ova saradnja je morala da se prekine, jer je tako izgleda bilo najbolje za obije strane.

Novi tim je pronašao još bliže rodnoj Budvi, a to je tim iz Zagreba.

Mladi Budvanin je dogovorio saradnju sa šampionom Hrvatske na insistiranje novog trenera kluba iz Zagreba Veselina Vujovića. Ovo je bio značajan korak naprijed u karijeri ovog momka. Miloš Božović i njegov saigrač iz Tatabanje i reprezentacije Miloš Vujović nastojaće da naprave ono što nisu uspeli prošle sezone, a to je plasman na finalni turnir EHF Kupa.

Uprava kluba je sa 25-godišnjim crnogorskim reprezentativcem potpisala ugovor u trajanju od dvije i pol godine.

Miloš Božović

Veliko nam je zadovoljstvo što smo danas potpisali ugovor s jednim od igrača koje smo najviše željeli dovesti – crnogorskim reprezentativcem Milošom Božovićem. Vjerujem da ćemo sa njim i sa dodatnim igračima koji će doći, bilo u ovom prijelaznom roku ili na ljeto, biti konkurentna ekipa u nastupajućim sezonama SEHA lige. Želim Milošu poželjeti dobrodošlicu u ime rukometnog kluba Zagreb i naše rukometne porodice te vjerujem da će kod nas ostati možda i duže nego je potpisao sada.” rekao je direktor kluba Vedran Šupuković nakon dovođenja Miloša.

A i Božović je imao par riječi:”Drago mi je što stižem u klub s velikom tradicijom. Obaveza je doći i biti na vrhunskom nivou kada dolaziš u ovakav klub. Nadam se uspjesima u narednim godinama i uspjesima na europskoj sceni i da ćemo zajedno biti jedna lijepa priča.

Miloš Božović je takođe značajan igrač u postavi reprezentacije. U par navrata je postizao odlučujuće golove u dresu reprezentacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име