Nikolina
Privatna arhiva Nikoline
Nikolina Vukčević je crnogorska profesionalna rukometašica rođena u Podgorici 28.07.2000. godine.

Ova djevojka je pohađala 4 godine Srednju stručnu školu “Ivan Uskoković” u svom rodnom gradu Podgorici.

Vukčevićka je počela da trenira rukomet još kao osmogodišnja djevojčica. Tada je upoznala trenera Filipa Adžića koji je u tom periodu trenirao miniće u ŽRK Budućnost. Kao dijete, Nikolina je bila veoma hiperaktivna.

Nikolina je svoje prve korake u rukometu napravila u ŽRK Budućnost, koji važi za njen matični klub. Kao pionirka kadetkinja i jednim dijelom juniorka igrala je i za RK Feniks Podgorica.

Ova djevojka se zbog doze borbenosti našla na poziciji pivota. Ova pozicija je veoma teška za igranje, jer konstantno čupanje i guranje sa protivničkim igračima baš i nije prijatno. Ali mladoj rukometašici vidno odgovara mjesto pivota.

Nikolina

Vukčevićka je sebe izgradila u pofgoričkoj Budućnosti. A nedavno je istakla da je to klub za koji je oduvijek htjela da igra i ostvaruje rezultate. Čini nam se da je ona svoj san ostvarila.

Podgoričanka je veoma bitan član ŽRK Budućnost. Ove sezone je tresla mrežu protivnika čak 8 puta sa linije od 6 metara. Na prvom meču u ovoj sezoni koji se igrao protiv Borusije u Dortmundu, pivot Budućnosti je postigao 2 gola a tokom cijelog meča bila je fantastična.

Nikolina

Da bi održala svoj fizički izgled kao i spremnost, Nikolina na treninzima uz svoje saigračice provodi po sat i po do dva.

Pored ŽRK Budućnost, Vukčevićka je takođe članica reprezentacije. Prošla je selekcije takmičenja, a poziv za seniorsku reprezentaciju je dobila pred učešće na Mediteranskim igrama.

A intervju sa Nikolinom možete pogledati ovdje.

14 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име