Sergej
FOTO: Twitter/@Official_Savic
Sergej Milinković Savić je srpski fudbaler koji sada igra za italijanski Lacio.

Milinković Savić rođen je 27. februara 1995. godine u Ljeidi u Kataloniji (Španija), karijeru je započeo kroz omladinsku školu Vojvodine, a bio je jedan od igrača koji su igrali za omladinske reprezentacije Srbije i osvojili dvije uzastopne titule. Već u decembru 2012. godine potpisao je i svoj prvi profesionalni ugovor sa Vojvodinom na tri godine.

Nakon toga, srpski fudbaler u junu 2014. godine na pet godina potpisuje ugovor sa belgijskim klubom Genkom, u kom je dobio majicu sa brojem 20. Sergej Milinković Savić za ovaj klub ukupno je postigao pet ligaških golova u 24 nastupa tokom sezone 2014/15.

Sergej
FOTO: Twitter/@Official_Savic

U julu 2015. godine stiže vijest da će se Milinković Savić pridružiti italijanskom klubu Lacio. Postigao je svoj prvi gol za Lacio u Ligi Evrope protiv Dnjipra.

Kada je u pitanju njegov prvi gol u Seriji A on je bio prilikom pobjede 3: 1 u gostima nad Fiorentinom u januaru 2016. Tokom svoje debitantske sezone, ovaj srpski fudbaler je upisao 35 nastupa i postigao tri gola za Lacio u svim takmičenjima.

U svojoj drugoj sezoni u Laciju, postigao je sedam golova na 39 utakmica. On je u ovom klubu dobio i nadimak “Narednik” (“Sergent”) zbog načina na koji proslavlja golove.

Sergej
FOTO: Twitter/@Official_Savic

Sergej Milinković Savić je neko ko uživa kako na terenu tako i u drugim sferama života. Njegov stariji brat je Vanja Milinković Savić koji je takođe iz svijeta fudbala i igra na poziciji golmana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име