Bolt siguran da bi mogao da uzme još jedno zlato!

1
8
današnji bolt
Meridianbet: Usain Bolt

Svjetski rekorder na 100 metara, Jusein Bolt, tvrdi da nije otišao u penziju da bi i dalje vladao svjetskim trkalištima.

Legendarni atletičar sa Jamajke u penziju je otišao 2017. godine, a njegov rekord (9,58) je po svemu sudeći nedostižan za novu generaciju sprintera.

Osvrnuo se najbrži čovjek u istoriji svijeta i na minulu Olimpijadu i čak kako sam navodi vjeruje da bi trčao brže od 9,80 koliko je trčao osvajač zlatne medalje Džejkobs.

– Moj trener mi je pred kraj moje karijere kazao: ‘Drugi sprinteri ne ubrzavaju u finišu, jer ne mogu. Ti si usporavao’. Nikada do tada nisam razmišljao o tome na taj način. Zaista, drugi sportisti nisu baš brzi. Postavio sam ljestvicu veoma visoko sa mojim rekordima i onda sam počeo da usporavam. Ali, da sam učestvovao u Tokiju, vjerovatno bih bio brži od 9,80. Volio bih da se nisam penzionisao – izjavio je Bolt.

Takođe navodi da ne vidi svog nasljednika, kao i da će njegov rekord još dugo, dugo biti nedostižan za ostale sprintere.

– Učinio sam sve što sam mogao u ovom sportu, u današnjoj generaciji nema meni ravnog. Zato vjerujem da moji rekordi neće biti oboreni još mnogo godina – dodao je Bolt.

Podsjetimo, najveći trkač svih vremena je tokom karijere učestvovao na Igrama u Pekingu, Londonu i Rio de Žaneiru, osvojivši ukupno osam zlatnih medalja na 100, 200 metara i u štafeti. Uz to, ima i 11 najsjajnijih odličja na Svjetskim prvenstvima u tim disciplinama.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име