Israel Adesanya
FOTO: Empire Sports Media
Adesanya je komentarisao najnovije opravdanje Paula Coste za poraz od prvaka srednje kategorije a to je da se veče prije njihove borbe napio i da nije spavao.

Paulo Costa je doživio prvi poraz u karijeri upravo od Israela Adesanye i nikako da prihvati poraz i da prekine iznositi opravdanja za isti. Prije nekoliko dana se obratio pratiocima na svom YouTube kanalu gdje je pričao kako veče prije borbe nije mogao da zaspe te pokušao sebe uspavat čašom vina da bi na kraju popio cijelu flašu i zaspao prekasno i to pijan, više o tome pročitajte ovdje.

Na novo opravdanje Coste, prvak Adesanya je imao odgovor.

“Ovo je smiješno. Postoje određene stvari koje sam radio prije nekih svojih borbi, no naučio sam iz svojih grešaka. Ali uvijek, uvijek sam odradio svoj posao”, rekao je Israel Adesanya u razgovoru za MMA Junkie.

“Reći ću vam jednu stvar. Njemu bi sad bilo najbolje da prihvati činjenicu da je izgubio. Dobio je batine, a činjenica da pokušava tražiti opravdanja dugoročno će loše utjecati na njega. On traži opravdanja jer se njegov ego ne može nositi sa činjenicom da ga je ‘Mršavi klovn’ gadno prebio. Dobio si svoje i sad je vrijeme da iznova preispitaš svoju igru. Ovako nećeš nikad daleko dogurati. Niti u životu, niti u ovoj igri”, savjetovao je Adesanya svog velikog rivala.

Israel je u drugoj epizodi UFC 259 Embedded na slikovit način opisao Costino najnovije opravdanje, a to možete pogledati na 3:20 sekundi klipa u nastavku. 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име