Israel Adesanya
FOTO: Twitter
Israel Adesanya neće skidati kilažu za meč sa Blachowiczem, jer ne nabija mišićnu masu, poručio je Eugene Bareman, trener izvrsnog prvaka srednje kategorije.

Ovog vikenda nas očekuje UFC 259 koji nam donosi čak tri borbe za titulu od kojih je jedna i “superfight” između prvaka srednje kategorije, Israela Adesanye i prvaka poluteške kategorije, Jana Blachowicza. Adesanya ovako privremeno napušta titulu prvaka srednje kategorije u potrazi za novim ostvarenjima.

Kako se bliži ovaj meč, sve se više priča o kilaži sa kojom bi se mogao pojaviti Israel na vaganju, a ako je vjerovati njemu na riječ mnoge će iznenaditi.

“Tokom ove cijele nedelje namjeravam zadržati istu energiju. Kai (Kara-France) će odraditi saunu i kadu, pa ću i ja napraviti istu stvar koju i uvijek radim. To radim zbog rutine i uma, a ne zbog nekog sujevjerja. Moje tijelo zna da smo u nedelji borbe i počeće gubiti kilograme. Moje tijelo će to učiniti. Tijelo shvata što radimo”, krenuo je Adesanya u razgovoru sa ESPN-om pa se onda bacio na konkretnije brojke:

“Nemojte se iznenaditi ako na vagu stanem s 87.5 kilograma. Da moram, još uvijek bih se mogao spustiti na 84 kilograma”, otkrio je Adesanya.

Prvak srednje kategorije nastupa u kategoriji do 84 kilograma, a ukoliko se pojavi na vaganju kako je najavio sa 87.5 kilograma to bi značilo da će dan prije meča imati pet i po kilograma ispod maksimalne dozvoljene kilaže.

https://youtu.be/xrAYo_osoZ8

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име