Aleksandar Rakić
FOTO: Twitter
Aleksandar Rakić je na današnjoj UFC press konferenciji izjavio da želi prvo pobijediti Thiaga Santosa i onda iz prvog reda gledati glavnu borbu večeri izmešu Adesanye i Blachowicza.

Aleksandar Rakić se sada nalazi pred najvećom borbom karijere. Iako je trenutno u samom vrhu UFC-ove poluteške kategorije možemo reći da ga očekuje jako težak meč i pobjeda bi mu donijela mnogo. Njegova borba sa Thiago Santosom otvara glavni programm sjajne UFC 259 priredbe na kojoj ćemo gledati čak tri borbe za titulu prvaka.

“Ovo mi je treći bivši izazivač u nizu i to je sjajno. Borba protiv Thiaga pravi je put za pokazati UFC-u kako sam spreman boriti se za titulu”, rekao je Aleksandar Rakić, koji se prije Santosa borio sa Volkanom Oezdemirom, Anthonyjem Smithom. Upravo ga je uvjerljiva pobjeda protiv Smitha dovela do ove borbe.

Njegov protivnik, brazilac Thiago Santos je svoj poslednji veliki nastup imao protiv Jon Jonesa 2019. godine kada je izgubio na bodove tijesnom odlukom sudija, iz te borbe je izašao povrijeđen te je dugo pauzirao, imao operacije oba koljena i vratio se u meču protiv Glovera Teixeire u kojem je poražen iako je imao meč u rukama u par navrata te se trenutno nalazi u situaciji kada sebi ne može priuštiti poraz.

“Mislim kako je on i dalje onaj borac koji je umalo pobijedio Jonesa, ali izašao je iz te borbe sa povredama oba koljena pa je imao dugu pauzu. Znam kako je to jer sam imao sličnu povredu. Poseban problem je mentalni dio. Vidjeli smo u borbi protiv Glovera taj ‘ring rust’. I takav je ugrozio Glovera nekoliko puta prije nego je izgubio. Uvjeren sam kako će biti motivisan nakon dva poraza u nizu, no spreman sam za njega. Očekujem kako će napadati svime što ima, a u subotu ćemo saznati koliko je zapravo opasan”, rekao je Aleksandar Rakić.

“Možda je UFC sa namjerom ovu borbu odlučio staviti na isti program. Pobijedim li Santosa biću u prvom redu i gledaću borbu za titulu. Šanse su 50-50, ali mislim da će Adesanya pobijediti ako dođe do odluke. Ako bude klinča i grapplinga, Jan će odnijeti pobjedu jer je snažan tip i bit će puno teži od Israela. Vidjećemo kako će Israel odgovoriti na rušenja”, prognozirao je Raketa, te odgovorio na pitanje koga bi od njih dvojice želio za svog protivnika.

“Volio bih se boriti protiv Israela jer je veće ime. Svaka čast i apsolutni respekt Janu, on je prvak, ali Adesanya je veće ime. Boriti se protiv njega, pobijediti ga i uzeti mu svu ostavštinu bi bilo sjajno.”, zaključio je najbolji pretstavnik srbije u MMA-ju, Aleksandar Rakić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име