Alen babić
Alen Babić je svoj šesti meč završio nokautom te olakšao sudijama. Ovoga puta žrtva je bio Tom Little.

Savage je imao plan da ga nokautira u prvoj rundi ali britanac je došao spreman i izdržao do treće runde.

“Kao što sam rekao. Stalno se ponavljam. Moja ‘Savage‘ vojsko, nikad vas nisam lagao. Ako sam rekao da ću nešto napraviti onda ću to i napraviti. Da, rekao sam da pada u prvoj, trebala je to biti prva, ali bio je dobro pripremljen i mogao je primiti udarac.”

Zaustavio si ga brže od Filipa Hrgovića (4. runda)?

“Imao sam goriva za 20 ovakvih rundi. Ovo mi nije bilo teško. Hrgović se kladio protiv mene i drago mi je da je izgubio svoj novac. On je moj zemljak, a kladi se na Toma Littlea. To vam pokazuje da nema pojma o boksu. On ne poznaje istoriju boksa, on je vrlo dobar tehnički, ali sa mnom u ringu to nije dovoljno. Ring je život, a ja u ringu rizikujem svoj život za vas. On to neće uraditi jer je sebičan. Želim ga čim se vrate fanovi.”

Sjelo mu je (Littleu) par udaraca, kako ocjenjuješ njegovu snagu?

“Zar je? Stvarno ne znam. Je li mu sjelo par udaraca? Nisam ništa osjetio. Tom je dobar lik i zato ću ga primiti nazad u ‘Savage’ vojsku. Naljutio je ‘Savagea’, ali sada je sve OK. Dobar je borac, ali ni blizu mog nivoa.”, surovo iskren je bio Alen Babić.

Tebi je želja zabavljati fanove, zar ne? zanimljivo pitanje je dobio Alen Babić.

“Takav sam, ništa nije lažno kod mene. Hrgović je lažnjak. Ja nisam, volim ovo. Zabavljam ljude i uvijek ću biti takav. Čak i kad dođu veliki udarači. Dajte mi snažnog udarača, nokautera, onda ćete vidjeti ‘slatku nauku’. Imam olimpijskog trenera i dva olimpijca u dvorani. Imamo sparinge svakoga dana i to tehničke. Ali ljudi ovo žele vidjeti. Dajte mi nešto i dokazat ću se. Malen sam, ne izgledam poput Joshue, ali znam udariti, izdržljiv sam i imam čvrstu glavu.”

“S Hrgovićem se želim boriti pred navijačima. Želim da svi vide kako pada jer mislim da je lažnjak. Bori se s kantama, s 50-godišnjacima. No, sve je u redu. Volim Filipa Hrgovića”, zaključio je Alen Babić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име