Alistair Overeem
FOTO: Twitter
Alistair Overeem bi se vrlo lako mogao vratiti onamo gdje je skrenuo pažnju na sebe i gdje je sve počelo za njega kao borca, a to je japanski Rizin!

Alistair Overeem je danas zvanično napustio UFC organizaciju, veliki borac, velika zvijezda, i zasigurno jedan od najbojih ako ne i najbolji borac ikada koji nije uspio stići do naslova prvaka.

Alistair sada ima 40 godina, a karijeru je u Holandiji započeo još 1999. godine, da bi sreću u sportskom svijetu pronašao u Japanu. Za to je zaslužan današnji vlasnik Rizina, nekadašnji predsjednik Pride FC-a koji je tada napravio veliku silu od borilačke promocije Pride i tako prvi ikada gurnuo borilačke sportove u “mainstream”, čovjek imena Nobuyuki Sakakibara.

On je zainteresovan za ponovnu saradnju sa Overeemom pa ga je zato kontaktirao Tom Taylor, novinar Bleacher Reporta.

“Mislim kako je Alistair Overeem igrao važnu ulogu u izgradnji sporta u Japanu i širom svijeta. Sjećam se kad sam otišao u Holandiju da bih potpisao ugovor sa njegovim bratom Valentijnom, a onda sam u dvorani vidio 17-godišnjeg Alistaira i istog trenutkka odlučio potpisati ga na licu mjesta. Bio je mršavi dječarac, no još uvijek se sjećam utiska koji je na mene ostavio kad sam ga vidio prvi put u dvorani”, prisjetio se legendarni promoter svoje saradnje sa Alistair Overeemom.

“Kad to kažem, moram priznati da imam posebne osjećaje prema Alistairu. Ako mu ima smisla penzionisati se u Japanu, tu smo i možemo mu pružiti tu priliku. Ove godine krećemo 21. marta u Nagoyi, no plan nam je odraditi sedam priredbi, završnu za kraj godine u Saitami. Možda je to nešto što će mu imati smisla. Sa tim da on mora razumjeti trenutno japansko tržište. Trebao bi nam odraditi prijateljsku uslugu i boriti se za otprilike isti iznos kakav je dobio svojevremeno u svom debiju“, dodao je Sakakibara, ipak objasnivši kako je ovaj posljednji dio bio šala:

“Šalu na stranu, ne bih imao nikakav problem raditi sa njim ako bi nam brojke svima imale smisla. Isto tako sam siguran da bi jako veliki broj fanova volio vidjeti ga gdje završava karijeru u Japanu.”, zaključio je legendarni promoter.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име