Aljamain Sterling
FOTO: Twitter
Kako sada stoje stvari Aljamain Sterling bi mogao pauzirati čak do devet mjeseci.

Odmah nakon borbe Petr Yana i Aljamain Sterlinga podigla se velika prašina koja uključuje konstantnu priču o revanšu koji bi se po mnogima trebao dogoditi što prije, a izgleda kako je i UFC imao u planu ponuditi Sterlingu ponudu za revanš kako je on sam to potvrdio.

“Tražili su da se borim 15. maja i to su mi ponudili otprilike nedelju dana nakon prošle borbu koju sam odradio. Glava mi još nije bila u ovom sadašnjem svemiru, ali da, morao sam to odbiti”, potvrdio je Aljamain Sterling, i objasnio zašto je to uradio:

“Malo sam polomljen, zapravo je riječ o problemima koji su tu već deset godina. Oni se progresivno pogoršavaju svakim novim trening kampom. Trenutno sam u poziciji gdje mi je operacija dobra opcija jer prolazim kroz gubitak mišićne snage u ruci. Ako mi se ne dogodi neka čudesna promjena, gdje ću odjednom moći početi raditi sklekove i zgibove, ne vidim što mi drugo preostaje osim operacije”, iznio je loše vijesti.

“Dvije su opcije, jedna je fuzija i ta bi me opcija mogla devet mjeseci ostaviti van treninga, toliko je vremena potrebno da bih mogao ponovno doći na potreban nivo. Druga opcija je promjena diska, što su neki momci koje znam već prošli kroz to”, najavio je sadašnji UFC prvak i objasnio šta bi to značilo:

“Ta opcija značila bi oko tri mjeseca izvan svega. No, prije nego mogu dogovoriti borbu, moraju me pregledati. Doktor mi je savjetovao da bi najbolje bilo pričekati barem četiri i po mjeseca da bih krenuo sa “hardcore treningom”. Dakle, između četiri i po te šest mjeseci ću u tom slučaju biti izvan pogona, sve zavisi o tome kako će se moje tijelo bude oporavljati.”, zaključio je Sterling.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име