Amanda Nunes
Amanda Nunes i Valentina Schevhenko u njihovom meču.
Amanda Nunes je dala savjet potcijenjenoj borkinji kako da pobijedi Valentinu, otkrla je Jennifer Maia.

Kada pogledamo kvote na kladionicama za sunaslovnu borbu UFC 255, šampionka Valentina Shevchenko je ogroman favorit, a gotovo da niko ne daje šanse njenoj protivnici. Kvote na Jennifer Maiau u nekim kladionicama idu čak preko 10.

Jennifer Maia je bivša Invicta FC prvakinja koja u UFC-u ima tri pobjede i dva poraza ali je u poslednjoj borbi pobijedila Joannu Calderwood kojoj je preotela borbu za titulu.

Kada se sve uzme u obzir, Maia treba da u svemu ovome nađe motiv i pokuša da iznenadi sve koji nisu vjerovali u nju, dobro bi joj došao i neki savjet od iskusnog borca, borkinje, a upravo to se i desilo budući da je aktuelna prvakinja bantam kategorije i borkinja koja je dva puta pobijedil Valentinu Shevchenko, brazilka Amanda Nunes dala svoje savjete Jennifer.

“Imamo zajedničkog prijatelja i pitala sam ga može li razgovarati sa Amandom, a onda je bila toliko dobra da mi je poslala vrlo dugačku poruku. Bilo je smiješno jer mi se na kraju izvinjavala zbog količine teksta”, rekla je Maia u razgovoru sa Sherdogom.

U nastavku pogledajte šta je tačno Amanda Nunes rekla potcijenjenoj borkinji koja je takođe brazilka.

“Rekla mi je da ne smijem dopustiti da Valentini postane ugodno voditi borbu i nametati svoj ritam. Ona je vrlo inteligentna i vrlo dobro čita tvoju taktiku, pogotovo kad ponavljate iste stvari. Tako da smo prilično naporno radili kako bismo joj priredili neka iznenađenja”, objašnjava Maia.

Koncijia ovoga puta kako tvrdi Jennifer, ne bi trebala biti stvar u kojoj će prvakinja imati prednost.

“Tu smo vrlo slične. Pogledajte sve tri moje borbe na pet rundi koje sam imala u Invicti i vidjet ćete da i ja postajem jača u završnici.”

Suprug Jennifer Maie, ali i njen glavni trener, odao je informaciju da su u pripremama za ovu borbu imali još jedno tajno oružije.

“Imam ovdje jednu sportistkinju, Alyson Murilo, on je proučavala sve Valentinine borbe i počela kopirati njene pokrete i stil. Odradila je sjajan posao i pomogla Jennifer”, dodao je ‘Monstro’.

U noći sa subote na nedjelju održava se UFC 255 na kom će u sunaslovnoj borbi nastupiti Valentina Shevchenko i Jennifer Maia, a da li je Amanda Nunes pomogla brazilki savjetom jedva čekamo da vidimo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име