Anderson Silva ksw
Anderson Silva je odgovorio na pitanje koje se ovih dana često čuje i postavlja, a to je ko je nabolji pound for pound borac svijeta trenutno.

Nakon 14 godina, koliko je Anderson Spider Silva proveo u UFC-u došlo je vrijeme za njegov poslednji nastup. Njegovih prvih sedam nastupa u najboljoj svjetskoj promociji svijeta smatra se najdominantnijim periodom nekog borca u istoriji UFC-a.

Anderson Silva danas ima 45 godina i najstariji je borac UFC-ovog rostera, a svoje fanove će počastiti još jednom, za njega poslednjom borbom ali na žalost, neće se oprostiti pred publikom, već ćemo njegovu poslednju borbu morati gledati kraj malih ekrana.

Zasigurno nijedan borac nije ni sanjao da će se ovako oprostiti od MMA-a, a kamo li borac njegovog renomea i statusa. U razgovoru sa “The Schmo” Anderson Silva je odgovorio na to kakav je njegov osjećaj budući da će poslednju borbu odraditi bez prisustva publike oko oktagona, i na još neka zanimljiva pitanja.

“Energija je ista kao i uvijek, posao je posao. Moje je da u borilištu dam sve najbolje od sebe”, skroman je bio Silva koji će se pokušati oprostiti pobjedom protiv Uriah Halla.

Pitali su ga u razgovoru ko je njegov omiljeni borac, na šta je Anderson odgovorio sledeće:

“Moj najdraži borac ovog trenutka je Khabib”, rekao je Silva, a odmah nakon toga dotakli se najaktuelnije teme i upitan je ko je najbolji p4p borac trenutno i da li je to takođe Khabib, u pitanju su naglasili da se ne misli na G.O.A.T.-a iliti Greathest of all time borca, a brazilac je odgovorio ovako:

“Pound-for-pound je nešto što ne postoji. Imate različite borce i različite stilove, ali to je nešto što zapravo ne postoji.”Ovo je itekako popularno razmišljanje kod MMA stručnjaka i dosta njih smatra da ta lista postoji samo iz marketinških razloga, a Khabibu je očigledno bilo važno da se nađe na prvom mjestu p4p liste što označava da vas MMA javnost smatra najboljim borcem svijeta nezavisno u kojoj se kategoriji borite.

U svom prime time-u Anderson Silva je bio prvi p4p borac, ili je dijelio mjesto sa čuvenim Georges St. Pierrom, a nakon toga im se pridružio u vrhu liste jednako dominatni Jon Jones.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име