Bellator 255 official poster
FOTO: Bellator
Dugo su se čekale ove informacije, a onda je Bellator odlučio da objavi nekoliko “bombi” u istom danu!

Prvi event ove organizacije za ovu godinu će se održati tek u aprilu, ali nakon toga kreće serija evenata gdje ćemo u oko mjesec dana imati prilike da gledamo četiri jako zanimljiva eventa.

Sezonu otvara Bellatorov 255 event koji će se održati 2. aprila a tek nakon toga kreće već najavljeni Grand Prix turnir u poluteškoj kategoriji. Na prvom eventu ove organizacije glavna borba večeri će biti izmešu Patricia “Pitbull” Freirea i njegovog izazivača Emmanuela Sancheza, a događaj će se održati u Mohgan Sun Areni. Ovo će biti revanš meča koji smo gledali 2018. godine kada je “Pitbull” slavio jednoglasnom sudijskom odlukom.

Nedelju dana kasnije održače se njihov 256. po redu event na kojem počinje turnir poluteškaša dvobojima Coreyja Andersona i Dovletdzhana Yagshimuradova kao Ryana Badera i Lyota Machide.

Bellator 257 će se održati 16. aprila a na njemu će se održati i preostala četiri para sa poluteškaškog turnira između bivših UFC boraca Anthony Johnsona i Yoela Romera koji će debitovati u novoj promociji, dok će istog dana svoju titulu braniti Vadim Nemkov kojem na putu do polufinala stoji Phil Davis.

Nakon 257 eventa nas očekuje pauza, no već 7. maja gledaćemo Bellator 258. Na ovom će eventu Juan Archuleta imati priliu da prvi put odbrani svoj pojas, a prvaku bantam kategorije će na put ka odbrani pojasa stajati Sergio Pettis.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име