EP u boksu /instagram
EP u boksu /instagram
Evropsko prvenstvo za mlade boksere biće održano u Budvi od 11. do 23. novembra.

Pravo nastupa na šampionatu, imaće takmičari rođeni 2002. i 2003. godine.

Za medalje boriće se Bojana Gojković, Nela Radenović, Nina Radenović, Luka Gačević, Damjan Liješević, Đorđe Smolović, Miloš Krasnići, Petar Liješević i Andrija Lambulić.

Predsjednik Organizacionog odbora, Aleksandar Klemenko kazao je da je predstojeće takmičenje prvo boksersko kontinentalno prvenstvo u svijetu ove godine, jer niko nije vjerovaon da će se zbog aktuelne situacije organizovati šampionat.

Uspjeli smo zahvaljujući entuzijazmu svih u klubu – trenerima, takmičarima, njihovim roditeljima, svi su se uključili maksimalno. Posebno se zahvaljujem opštini Budva, koja nam je pomogla i praktično nam bila najveći sponzor. Zahvaljujem se i Ministarstvu sporta i mladih, klubu Budva. Svi smo se složili da pokažemo da smo dobri domaćini i organizatori – rekao je Klemenko.

Direktor reprezentacije Dragan Đuričković kazao je da će Budva narednih dana biti praznik boksa.

Mogu da kažem da mi živimo svoj san, jer ono što smo godinama maštali, da možemo u Crnoj Gori organizovati EP, ovih dana se ostvaruje zahvaljujući velikom naporu Aleksandra Klemenka. On je pomogao da savez Crne Gore dobije organizaciju šampionata – rekao je Đuričković.

Selektor Boško Drašković istakao je da je crnogorski boks mnogo dobio dolaskom Aleksandra Klemenka.

Imali smo sreće da u boks uđe Aleksandar Klemenko. To je čovjek koji je doprinio da se značajno popravimo na ljestvici evropske i svjetske bokserske federacije. Na neki način je uspijevao da nas zaštiti. Stigla je i prva medalja, poslije 25 godina, bronzana Milovana Sekulovića sa prvenstva Evrope. Sa EP iz Anape stigle su još dvije, zlatna Bojane Gojković i bronzana Petra Liješevića. Naredne godine Gojković je ponovo bila zlatna – kazao je Drašković.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име