Colby Covington
FOTO: Sportsmanor
Colby Covington je bio u prvim redovima na UFC 261 priredbi i iz najbliže perspektive je gledao borbu Usmana i Masvidala.

Colby Covington smatra da Jorge Masvidal nije elitni borac te da nije dorastao najvećim izazovima.

“Trebalo mu je osam minuta više nego meni kad bih zaustavljao Masvidala na svakom našem treningu. Taj lik je prosjek. Ima koliko ono… 15,20 poraza? Zbog pobjede nad takvim borcem ne bi trebao biti srećan, niti bi se trebao uzdizati. Postoji razlog zašto je izdajnik. On je ulični Juda. On je propalica. Da izgubim 12 borbi zaredom i dalje bih imao bolji ‘score’ od Masvidala”, rekao je Covington u ESPN-ovom prenosu.

Colby Covingtona nije iznenadio ni prekid do kojeg je Usman stigao u borbi na nogama.

“Definitivno sam znao da je to moguće jer on predstavlja prijetnju rušenjima. To je nešto što je brinulo Masvidala. Brinulo ga je da će ga ovaj srušiti. Htio je to izbjeći i ostao je bez vazduha. Brinuo se oko rušenja i odjednom – boom – pogodio ga je desnom. Držao je ruke nisko jer je pokušao obraniti rušenje. Stoga sam znao da je to moguće.”

Ako se sve bude odvilo kako treba Colby Covington bi trebao biti idući protivnik Usmana.

“Borba mene i Martyja jedan je stilski potpuno drugačiji ‘matchup’. On zna da me ne može srušiti. Odvešću ga u ‘duboke vode’, srušiti ga i završiti. Ovoga puta neće biti lažnih udaraca u međunožje…. Sada imam i nove trenere te novi tim iza sebe. Prije prvog susreta postojalo je toliko drame u mojoj staroj dvorani.

Ljudi su vrištali na mene, a nisam ni mogao dobiti vrijeme predviđeno za treninge. No, sada imam Daniela Valverdea i Cesara Carneira u MMA Mastersu. Svakog smo dana sve bolji i moje su udaračke sposobnosti sada na jednoj drugom nivou. Ono što moram promijeniti je – nabiti jači ritam i veći pritisak te držati ruke podignutima. To baš i nisam dobro radio u prvoj borbi. Znam da ću ga pobijediti u revanšu”, zaključio je Covington.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име