Conor McGregor
Conor je trebao nastaviti karijeru i to borbom protiv Dustina Poiriera koja je trebala predvoditi UFC-ov event 23. januara ali još uvjek nema zvanične potvrde o tom meču.

Temu “Šta se dešava sa povratničkim mečom Conora?” otvorio je Ariel Helwani a u članku na ESPN-u navodi se da bi UFC mogao da upari Conora sa Justinom Gaethjeom umjesto sa Dustinom Poirierom.

“Prije svega, utvrdimo to da borba Poiriera i McGregora još nije u potpunosti dogovorena, barem tako govore izvori. Znači, ništa nije potpisano”, započeo je tekst Ariel Helwani.

“Problem nije u McGregoru. Rečeno mi je da on želi nastaviti s karijerom. E sada, ako ste obraćali pažnju, nećete biti iznenađeni kad čujete da postoji prepreka kod Poiriera. On je razlog zašto se borba Tony Ferguson-Poirier nije dogodila 24. oktobra i on bi mogao biti razlog zašto nećemo 23. januara gledati McGregor-Poirier. To ne znači da on postupa pogrešno, već samo pokušava postići dogovor koji mu odgovara, a po tom pitanju se još uvijek razilaze u mišljenjima. To vam je ona poslovna strana ovoga sporta”, dodao je Helwani pa u nastavku otkrio da UFC mogao upariti Conora sa Justinom Gaethjeom.

“Kao rezultat svega, UFC je rekao da su spremni zamijeniti Poiriera s Gaethjeom (ili čak nekim drugim borcem), tako govore izvori. Naravno, da bi se to dogodilo, i McGregor bi morao pristati. A, iskreno, nisam siguran da hoće. Zašto? Zato što Gaethje dolazi nakon poraza i jer je rekao neke stvari o McGregoru (pogotovo o McGregoru kao ocu) u prošlosti. U ovom trenutku McGregor bi mogao biti Poirierov najveći saveznik. Ako kaže da će se boriti samo s Poirierom, UFC će se morati potruditi da riješi situaciju sa Dustinom.”, objasnio je Ariel i dodao:

“No, kaže li McGregor da je otvoren i za druge opcije, Poirier bi mogao biti u problemima. Bilo kako bilo, rekao bih da će oni pronaći zajednički jezik s Poirierom i da će borba za 23. januara biti dogovorena. To je samo nagađanje, jer ovo se svake minute može promijeniti. Ali, Poirier bi mogao shvatiti da je ovo prevelika prilika da bi je propustio. Pored toga, i McGregor želi ovaj meč i zato kažem da bi ga mogli gledati”, zaključio je Helwani.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име