Dana White Khabib Nurmagomedov
Dana White je izjavio da nakon razgovora sa Khabibom vjeruje da postoji mogućnost da dođe do preokreta kada je u pitanju Khabibov odlazak u penziju.

Još uvjek je MMA javnost pod utiskom nakon završetka borbe izmešu Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea i izjave o penzionisanju koju je Khabib nakon proglašenja pobjednika iznio.

Malo ljudi je očekivalo da se to može desiti, tačnije svi su očekivali da Dagestanac pokuša doći do skora 30-0 i tako završiti karijeru. Svi su bili šokirani, čak i njegovi najbliži saradnici i treneri jer ni njima nije to najavio.

Nešto više o stanju Khabiba i sopstevnom reagovanju nakon Khabibove izjave predsjednik UFC-a Dana White je prenio u razgovoru sa Zachom Gelbom.

“Borba je bila sjajna, a onda je sve bilo prepuno emocija. Kad je Khabib govorio nakon borbe, svi su ustali i nitko nije rekao niti riječ. Svi su upijali svaku riječ koju je rekao”, rekao je Dana White, i dodao par riječi o svojoj reakciji:

“Niko nije bio upoznat sa tim što će ruaditi, čak ni njegov trener. Ja sam nakon borbe ostao da sjedim i pitao sam se šta se to dešava.”

Odmah nakon toga je otkrio nešto što će sigurno veseliti MMA fanove širom svijeta.

“Khabib i ja smo pričali nakon borbe, to još nisam nikome rekao. Moram vam reći kako je on bio obasut emocijama. Imam osjećaj da bi se mogao vratiti i krenuti po 30-0. Njegov otac je želio da dođe do 30-0, a ja mislim kako bi on volio ostvariti njegovu želju”, glasilo je svoje mišljenje Dana Whitea.

Neki MMA analitičari misle isto što i Dana White, a zanimljivo će biti pratiti Khabiba i njegovo ponašanje u budućnosti. Na prvu, on je odlučio prihvatiti savjet koji mu je dala majka, koja ne želi da se bori sada kad njegov otac neće biti pored njega, ali postoji i opcija da i ona promijeni mišljenje o tome ako primijeti da Khabibu bude htio da ostvari očevu želju a to je da on završi karije neporažen sa 30 pobjeda u svom skoru.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име