Dana White
FOTO: Twitter
Luke Rockhold je uputio nekoliko ozbiljnih optužbi na račun prvog čovjeka UFC-a, a sada se čeka odgovor Dana Whitea.

Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije, Luke Rockhold izjavio je kako je većinu svog novca koji danas posjeduje zaradio kao model a kada je upitan da uporedi zaradu kao borac i kao model objasnio razlog zbog kojeg je postao model i ozbiljno isprozivao Dana Whitea.

“U borilačkom svijetu vam to funkcioniše poput mafije. Oni imaju vrlo mafijašku taktiku u pregovorima, pokušavaju se za*ebavati s vama. A ja to nemam namjeru trpjeti. Ako ne znate svoju vrijednost, onda će vam neko drugi istu otkriti, a to će biti manje od onoga koliko zapravo vrijedite. Stoga, bolje vam je da znate svoju vrijednost.”, iznio je Luke svoj stav o Dana Whiteu i dodao:

“Jednom kada sam izgubio titulu, Dana White mi je prišao i pokušao me psihički dotući, ali to nisam htio trpjeti i odmah sam pokazao ‘je*bi se’ stav. Odlučio sam raditi ono što želim i dati do znanja da mi se ne može podvaliti neko sranje od ponude. To je razlog zbog kojeg sam počeo raditi kao model, čisto da ne zavisim od njih i da se mogu postaviti”, izjavio je Luke Rockhold za Rippin’ It podcast.

“Mi nemamo neko upravni odbor, ali imamo egoističnog tipa koji se na neki način ponaša poput tiranina. Žalosno je da takav tip misli da je borac i da se može boriti. Ne razumijem ni zašto pokušava omalovažavati sve borce kada se on sam nije borio niti jedan dan u svom životu. Ti si promoter. Nama treba neko nadležni organ koji će ljudima omogućiti da dobiju ono što i zaslužuju. On ne igra ovu igru onako kako bi trebao”, zaključio je 36-godišnji Luke Rockhold.

“Nekakva realna prognoza kaže da bih se mogao vratiti na ljeto, tamo negdje krajem ljeta. Moram dobro pripremiti svoje tijelo. Konstantno imam problema sa ramenom, ali se konačno situacija popravlja i dolazim do tačke da imam samopouzdanja po tom pitanju. Trudim se vratiti u formu i to je sjajan osjećaj. Dobro je ponovo biti u dvorani, a polako se vraća i ona vatra u meni”, izjavio je Luke Rockhold u razgovoru sa TMZ Sportsom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име