Dana White McGregor v Poirier
FOTO: Irish Mirror
Trilogija Dustina Poiriera i Conora McGregora neće ostati samo želja ova dva borca lake kategorije UFC-a, već je to postala ideja Dana Whitea koji je objasnio zašto će se planovi za ova dva borca kretati u ovom smjeru.

McGregor i Poirier su više od šests godina čekali na svoj revanš, a za trilogiju bi mogli čekati samo nekoliko mjeseci. Ovu informaciju otkrio je Dana White gostujući na ESPN-ovoj emisiji gdje je između ostalog izjavio da planira organizovati ovu borbu na ljeto ove godine gdje bi gledali treći meč između ove dvije zvijezde UFC-a.

“Dustin je prvorangirani, a Conor šestorangirani borac i kada imate dva borca koja su u takvoj poziciji i kada obojica žele trilogiju – onda je to smjer u kojem morate ići. Vjerovatno ćemo to pokušati dogovoriti za ovo ljeto”, potvrdio je predsjednik UFC-a neočekivani rasplet onoga što je na početku bila samo ideja Poiriera u intervjuu posle borbe u kojoj se osvetio ircu za poraz od prije skoro 7. godina.

“Ako pogledate Conora i način na koji se borio, one “kickove” koje je primao u noge, njegov gard… Potpuno je podcijenio Dustina. Nije mi namjera ništa oduzeti od Poiriera, ali kada se tamo pojavite u super jahti i kada živite poput Conora, onda morate svakog protivnika ozbiljno shvatiti. Nije bitno kako si u prvom meču pobijedio Poiriera. To nije isti lik sa kojim ćeš se susresti. Pored toga, očito je i da Poirier trenira kao da se sprema za najvažniji meč u karijeri. Puno je tu bilo faktora za jedno iznenađenje. No, dobra je stvar što će za trilogiju McGregor biti gladniji nego ikad, želi tu borbu i biće to zabavan meč”, zaključio je predsjednik UFC-a Dana White.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име