Daniel Cormier Khabib Islam Makhachev
Daniel Cormier smatra da je Islam Makhachev zasigurno nasljednik Khabiba Nurmagomedova.

Bivši UFC-ov dvostruki prvak nedavno je gostovao u intervjuu za South China Morning Post u kojem je izjavio da od Islama Makhacheva očekuje velike stvari. Islam i Daniel su klupske kolege u AKA gym-u a u istom klubu trenira i penzionisani Khabib Nurmagomedov.

Islam Makhachev je trenutno na 13. mjestu rang liste lake kategorije UFC-a sa skorom od sedam pobjeda i jednim porazom, ima 29. godina i trenutno je u najboljim godinama za borca. Daniel Cormier je izjavio da upravo njega vidi kao novog vladara lake kategorije UFC-a.

“Islam Makhachev. Zaista to mislim, ali ne samo zato što je jedan od mojih prijatelja i timskih kolega, već zaista vjerujem da je Islam Makhachev talentovan kao i svi prvaci na svijetu. On ima stil borbe koji ljudima predstavlja puno problema.

Mislim da zbog načina na koji je ušao u UFC te je imao taj poraz od Adriana Martinsa u svojoj drugoj UFC-ovoj borbi zapravo ne iskače koliko i Khabib. Kao da se njegov stil ne čini tako agresivan, ali vjerujte mi, on ima sve sposobnosti.

I u stand-upu je vrlo, vrlo dobar i vješt. Kao što ste vidjeli u Khabibovoj ranijoj karijeri, mučio se, nije bio uglađen. Danas je puno uglađeniji. Islam je već pri vrhu i spreman je za trku na vrhu kategorije. “, zaključio je Daniel Cormier.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име