Daniel Cormier
FOTO: UFC
Daniel Cormier i Stipe Miočić su nakon dugo vremena imali priliku opušteno razgovarati.

Četvrti “Embedded” serijal pred UFC 260 je bio u potpunosti okrenut Stipi Miočiću i njegovom timu te su kamere uhvatile i njegov razgovor sa do skoro velikim rivalom Daniel Cormierom sa kojim je odradio trilogiju iz koje je izašao kao protivnik i po mnogima zadužio status GOAT-a teške kategorije UFC-a.

Imao je svojih pet minuta i Stipin trener Marcus Marinelli.

“Imali smo sjajan kamp. Stipe je kao i obično sve odradio iznad svih očekivanja. Njegov atletizam, brzina i snaga, sve je dovedeno na još jednan nivo više od posljednjeg kampa. Znamo da će ovo biti drugačija borba, unikatna na svoj način. Stipe je napredovao u puno stvari koje ljudi još nisu vidjeli. Francis je takođe napredovao, ali to je ono čemu se nadamo. Želimo se boriti protiv najboljeg Francisa. Mi treniramo za pobjedu. To je ono za što smo uvijek trenirali, samo pobjeda. Nije važno na koji način će ona doći”, rekao je Marinelli u prvom dijelu videa.

“Ovo je velika borba, proveli smo gotovo tri godine sa DC-jem, a prije toga je takođe bio Francis. Tako da smo proveli gotovo četiri godine boreći se protiv samo dva borca. Gledajući ga kako napreduje i nosi se sa svim, mislim da je preuzeo vlasništvo nad nazivom najboljeg teškaša u UFC povijesti. On je shvatio da to zaista jeste, a ovom će borbom isto potvrditi”, dodao je “Big M”.

Nakon toga smo imali priliku čuti Daniel Cormiera koji se obraćao Miočiću sa kojim po prvi put nije na ratnoj nozi.

“Stipe, uživao sam udarati te u lice”, šaljivo je rekao Daniel Cormier, na što su obojica reagovali osmijehom.

“Želim ti puno sreće, drago mi je da više nisam ja sa druge strane”, izjavio je je Cormier, te je pitao Stipu je li netko od njegovih trenera prisutan u prostoriji. Tamo je bio Marinelli, a DC je iskoristio priliku da mu se obrati.

“Marcus, čestitam na posljednjoj borbi. Napravili ste sjajan posao, vrhunsko prilagođavanje. Nisam do sada imao priliku lično čestitai, rekao je Daniel Cormier, čime je vjerojatno staviotačku na nekada veliko rivalstvo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име