Dana White i Jon Jones DC
FOTO: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports
DC je pokušao razjasniti trenutnu situaciju između Jon Jonesa i UFC-a, te je u neku ruku stao na njegovu stranu.

Nakon što je Ngannou izjavio da smatra kako Jones nije strah borbe protiv njega, slično mišljenje je iznio i Daniel Cormier samo što je Cormier pokušao detaljnije objasniti trenutnu situaciju.

“Zbog svega što se dešavalo između nas, znam da Jona Jonesa nije strah Francisa Ngannoua. Apsurdna mi je i sama pomisao da netko zaista vjeruje u to”, rekao je Cormier u DC & Hellwani show-u.

“Tako se ta igra započinje ako ste Dana ili Jones. Jones želi svoj novac, ali Dana mora pokazati kako i on ima svojih opcija. To vam se dešava, tako izgledaju pregovori na visokom nivou. I nemojte pogrešno misliti, Jones je uvjeren da može pobijediti Francisa Ngannoua, kao što bi uostalom svaki veliki šampion to vjerovao.”

Cormier je takođe uvjeren da Jones može pobijediti novopečenog prvaka teške kategorije.

“Jon Jones je jedan od najtalentovanijih ljudi koje sam ikad vidio u Octagonu. Ako neko može smisliti ono što je potrebno za savladati Francisa, onda je to Jon Jones. Nemojmo se zavaravati, Jon Jones se trenutno osjeća kao da brani svoje ime, ali zapravo su ovo javni pregovori. Vidjeli ste to već sa Conorom McGregorom i nekim drugim borcima. Vjerujem da će se borba dogoditi, zaista vjerujem u to”, zaključio je svoje svoje razmišljanje legendarn UFC borac, DC iliti Daniel Cormier.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име