Demetrious Johnson
Demetrious Johnson je po mnogim stručnjacima, kao i po MMA borcima i fanovima najbolji borac svih vremena ali on ne dijeli mišljenje sa njima.

Poslednjih mjesec dana ovo je jako aktuelna tema a izazvana je skokom Khabiba Nurmagomerova koji je trenutno prvi p4p borac UFC-a a uz to se uvjek provlači pitanje ko je najveći svih vremena.

Demetrious Johnson je dosta nepravedno i isključen iz te liste iako ima ljudi koji ga spominju ali velika većina ima manje-više iste favorite. On je do jako kontroverznog poraza na bodove od Henry Cejuda bio najbolji p4p borac, a sada je i sam da mišljenje o ovoj temi u razgovoru za MMA junkie.

“Jones po meni mora biti broj 1. Pogledajte samo njegovu vladavinu. Vidio sam ga i kako trenira i kako je prije pobjeđivao toliko sjajnih poluteškaša. Mislim i da postoje sportisti koji su na dobrom putu. Ako bi se Khabib nastavio boriti i ako bi odradio još pet, šest ili sedam borbi, onda bih definitivno i njega ubacio u ovaj razgovor.”, rekao je “Mighty mouse” i dodao:

“Što se mene tiče, ja volim vidjeti dugotrajnost. Volim vidjeti dominaciju. Dugotrajnost je velika stvar. A kada pogledate Jona Jonesa, mislim da on ima 15 nastupa u borbama za naslov? Puno je tu posla da se ostane motivisan, da ostanete na vrhu i nastavite pobjeđivati. Mislim i da je Israel Adesanya na dobrom putu. Pobijedi li prvaka u poluteškoj i bude li se borio sa Jonesom, definitivno će biti na dobrom putu”, izjavio je Demetroius Johnson.

Iako je dugotrajnost bitan faktor “Mighty mouse” smatra da Jones ne može biti jedini, jer kako kaže od GOAT-a želi da vidi još stvari.

“Je li ovo takmičenje u popularnosti? Šta vas zapravo stavlja u raspravu o najvećem svih vremena? Za mene je to dugotrajnost, koliko si borbi za naslov odradio, ali treba uzeti po malo i od svega ostalog. Zato ću ja, recimo, staviti i Gegarda Mousasija u tu raspravu. Jer kada gledam njegove borbe, uvijek kažem sebi: “Pa vidi taj rad ruku, taj grappling, te zahvate… On može sve. Pogledajte i Jonesa. Njegov grappling, njegov rad ruku, njegove zahvate, koliko je dugo bio prvak…”, zaključio je Demetrious Johnson na ovu temu.

Demetrious Johnson je bivši UFC-ov prvak koji je svoje posljednjih puta nastupao upisao u singapurskom ONE Championshipu.

Demetrious Johnson

Demetrious Johnson je tokom dosadašnje karijere upisao 30 pobjeda, tri poraza i jedan neriješen meč. Kao UFC-ov prvak u muva kategoriji svoju titulu obranio je čak 11 puta, a toliko obrana ima još samo gore spomenuti Jon Jones.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име