Dustin Poirier zajedno sa UFC-om i Conor McGregorom ima zajednički problem – datum oko potencijalnog revanša dva borca.

UFC promocija je imala ideju da Dustin Poirier i Conor McGregor budu main event nego od budućih UFC-ovih PPV događaja početkom 2021 godine. Već neko vrijeme otvoreno priča o revanšu ova dva borca lake kategorije, ali problem je nastao kada je Conor uslovio UFC da želi borbu ove godine.

Poirier je ranije otkrio da je spreman da prihvati revanš sa Conorom bilo kojeg datuma i da bi sa njim najmanji problem bio dogovoriti uslove za taj meč. Siguran je da ne bi bio problem sa finansijske strane što je bio slučaj za planiranu borbu protiv Tonyja Fergusona, kada nije bio zadovoljan ponudom.

Dustin Poirier je u izjavi otkrio sledeće: “Trenutna situacija je takva da postoji lista evenata gdje je UFC već ugovorio glavne borbe pa zbog toga žele da se ova borba održi iduće godine. Conor se svakako želi boriti ove godine, isto tako i ja. Želim još jednu borbu ove godine i mislim kako je tu problem u pregovorima, koji i dalje traju.”

Dvije od tri preostale UFC-ove PPV priredbe u 2020. godini zapravo nemaju potvđen “main event” , odnosno obije priredbe su ostale bez istog jer su mečevi otkazani tako da možemo zaključiti da Poirier nije skroz u pravu.

Prva borba McGregora i Poiriera se desila 2014. godine na UFC-u 178. Oba borca su se tada takmičila u perolakoj(66kg) kategoriji, a Conor je svojim sada već prepoznatljivim igricama i “ulaženjem u glavu” protivnika potpuno uništio Dustina i prije nego što su zapravo počeli borbu, gdje je Irac pobijedio prekidom u prva dva minuta borbe.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име