Džejk Pol srušio UFC legendu

0
11
Džejk Pol Anderson Silva
photo : twitter/01__raghav

Američki jutjuber Džejk Pol, nakon što je odlučio da postane profesionalni bokser, niže uspjehe a jutros je uspio da pobijedi i UFC legendu Andersona Silvu.

Meč je, po pravilima profesionalnog boksa, svrstan u kategoriju do 85. kilograma. Nakon 8. rundi, Džejk Pol je, sudijskom odluku, odnio pobjedu u duelu protiv Andersona Silve.

Trojica sudija su jednoglasnom odlukom, bodovanjem 78-73, 77-74 i ponovo 78-73, dodijelile pobjedu amerikancu iz Ohaja.

Džejk Pol je tako stigao do skora od 5-0 od kad je uplovio u vode profesionalnog boksa. Anderson Silva, koji je napunio 47. godina, u profesionalnom boksu sada ima skor od 3. pobjede i 2. poraza, dok je kao MMA borac imao 34. pobjede, 11. poraza i jedan poništen meč.

džejk pol
photo : twitter/nflstreamhdtv1

‘Ovo je nevjerovatan trenutak, sav moj trud se isplatio. Veliko hvala mom večerašnjem protivniku, Andersonu, on je bio moj idol dok sam odrastao i inspirisao me je da budem ono što sam danas. Prema njemu imam samo veliko poštovanje, istinska je legenda.’ izjavio je Džejk Pol, nakon pobjede.

Borba je bila dosta izjednačena, sve do posljednje runde, kada je Pol uspio da udarcem sruši Silvu.

Nakon trijumfa, Džejk Pol je iskoristio priliku da ‘prozove’ još jednog UFC borca, Nejta Silvu, kao i aktuelnog svjetskog prvaka u boksu Saula Alvareza.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име