Francis Ngannou
FOTO: FanSided
Francis Ngannou je kao i Stipe Miočić odabrao ponedeljak da se obrate svojim fanovima nakon borbe na UFC 260.

Francis Ngannou je iskazao veliko poštovanje Miočiću ali i poručio da još dugo vremena pojas prvaka zadrži u svom vlasništvu.

“Konačno sam ugrabio pojas i to će potrajati. Ovo ovdje je više od pojasa, ovo je simbol nade i predanosti koji vam pokazuje koliko daleko možete otići ako vjerujete u sebe. Nije bitno koliko zaostajete, na koliko prepreka nailazite na tom putu (a vjerujte mi, može ih biti bezbroj), uvijek možete to savladati i postići svoj cilj. Jedino ograničenje koje imate ste vi sami i ništa drugo.

Želim se vam se od srca zahvaliti, navijačima, porodici… Hvala vam na tome što ste mi pomogli da ostvarim ovaj san čak i u trenucima kada sam se osjećao iscrpljeno. Hvala vam što ste me motivisali kad sam bio umoran i što ste me gurali kada sam zapinjao. Svi smo povezani u ovome i više ne možete pobjeći. 

Hvala i mom protivniku Stipi Miočiću što je bio sjajan prvak. Bila mi je i uvijek će mi biti čast sa tobom podijeliti oktagon.

Hvala i čovjeku iza kulisa Marquelu Martinu, mojim trenerima Ericu Nicksicku i Deweyu Cooperu na svom napornom radu i odricanju. Hvala mom Xtreme Couture timu i svim timskim kolegama. I još jednom hvala mom bratu Kamaruu Usmanu”, napisao je Francis Ngannou na Instagramu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име