Francis Ngannou
David Berding/Francis Ngannou/REUTERS via Guliver image
Francis Ngannou se sa punim pravom ljuti na UFC, u poslednjih godinu i po dana odradio je samo jednu borbu.

Dok aktuelni šampion teške kategorije radio trilogiju sa Danielom Cormierom, Francis Ngannou je gradio svoj novi pobjednički niz nokautima koji je više nego dovoljan da mu obezbijedi status prvog izazivača za titulu. Četiri pobjede za redom ima snažni kamerunac, od kojih je sve četiri pobijedio nokautom u prvoj rundi. Stravičan podatak.

Iduća borba za Francisa bi trebao biti Stipe Miočić a to bi značilo revanš i pokušaj da se osveti Miočiću za poraz u njihovom prošlom meču, ali ni ne priča se o toj borbi koja još uvjek nema ni približan datum održavanja. Francis Ngannou se uželio borbe a i trenutno mu ova pozicija izgleda pravi problem budući da je već godinu i po dana bez borbe.

“Situacija mi je komplikovana. Ja sam očekivao borbu za titulu još prije svog posljednjeg nastupa, no oni su htjeli raditi treću borbu Stipe i Cormiera. Prihvatio sam borbu protiv Jairzinha da bih ostao aktivan, predugo sam bio bez borbe. Nakon što je odrađena borba u martu, pojavili su se novi problemi. Nadao sam se boriti u julu, no onda mi je rečeno da se Stipe neće boriti prije marta iduće godine. Tako da mi je preostalo samo čekati”, izjavio je Francis Ngannou za Morning Kombat, i nastavio sa istom temom:

“Teško je čekati. U komplikovanoj sam poziciji jer se tehnički nalazim u najboljim godinama i gubim vrijeme bez pravog razloga, a trebao bih se boriti. To me sve frustrira. Moramo se nekako pokrenuti, treba mi nešto što će me motivisati. Osim toga, trebam i zaraditi nešto novca. Sve je teže otići u dvoranu i trenirati dok ne znam kad bih mogao imati borbu i kad će se uopšte stvari posložiti. Imam problema sa tim, nikad mi se nije bilo ovako teško pokrenuti.”, iskren je bio ubitačni Francis Ngannou.

U ovom intervjuu upitan je da li ga plaši i dolazak Jon Jonesa u njihovu kategoriju i da li ga plaši činjenica da bi opet mogao biti preskočen ukoliko Jones dobije priliku za napad na pojas.

“Mislim kako zaslužujem borbu za titulu i vjerujem kako je UFC svjestan toga te da će donijeti pravu odluku. Već mi je rečeno da sam idući, ali roster je velik. Problem je što se svugdje nešto dešava, osim na samom vrhu. Većina divizija ima dvije ili tri borbe za titulu u jednoj godini, kod nas je posljednje dvije godine bila po jedna i to između istih boraca.”

“Konstantno se dešavaju promjene, pojavljuju se kandidati za napad na titulu, no onda sve stane. Kad bi se borba za titulu organizovala tri ili četiri puta godišnje, svi koji su zaslužili svoju priliku bi je i dobili. Svi mi želimo nastaviti sa svojim karijerama, želimo se boriti. Nadam se da će UFC pokrenuti diviziju jer ovo sada je loša situacija. Divizija jednostavno stoji”, frustriran je amerunac, sa punim pravom.

Možda bi sve bilo lakše da je u međuvremenu organizovana borba za privremenu titulu ali UFC nije zainteresovan za takvo nešto, stoga kako Francis Ngannou kaže preostaje mu samo da čeka.

“Jairzinho i ja smo tražili borbu za privremenu titulu, no UFC nam to nije dozvolio. Da sam osvojio tu titulu, ne bih sad bio u ovoj situaciji. Sigurno bi se pojavilo nešto za mene”, dodao je još “Predator”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име